ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Η Σκόπελος ταξιδεύει στον κόσμο

η-σκόπελος-ταξιδεύει-στον-κόσμο-272646

Ταινία που διακρίθηκε στο διεθνές φεστιβάλ του νησιού προβάλλεται στην Ισπανία

Εικόνες της Σκοπέλου κάνουν το γύρω του κόσμου, μέσω της ταινίας μικρού μήκους της Αναστασίας Κουτσουράδη «Scarlet Letter» που συμμετέχει ήδη σε μεγάλα φεστιβάλ του εξωτερικού.

Μετά τη συμμετοχή της Αναστασίας Κουτσουράδη στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Μανχάταν στη Νέα Υόρκη, οι συμμετέχοντες και οι ταινίες που δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Σκοπέλου για τη Νεολαία (SIFFY) «ταξιδεύουν» τη Σκόπελο για ακόμα μια φορά εκτός συνόρων.

Ο Θεμιστοκλής Γκάσιος και η Αλεξάνδρα Θεολόγου, οι οποίοι συμμετείχαν στην ίδια ταινία, θα εκπροσωπήσουν τη Σκόπελο και το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Σκοπέλου για τη Νεολαία (S.I.F.F.Y) στη Μαδρίτη της Ισπανίας. Η ταινία μικρού μήκους «Scarlet Letter» θα προβληθεί στο ΙΙ Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους, που πραγματοποιείται στην Πλασένθια Εσκόρτο της Ισπανίας, από 20 έως 23 Μαρτίου.

Το Φεστιβάλ διοργανώνεται από το Δημαρχείο της Πλασένθια και τον Πολιτιστικό Οργανισμό «24 Fotogramas». Συμμετέχουν επίσης και το Πανεπιστήμιο της Πλασένθια, η κυβέρνηση και η ταινιοθήκη της περιφέρειας της Εστρεμαδούρας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ίδια ταινία έχει προταθεί να συμμετάσχει σε πολλά ακόμη φεστιβάλ, της Αμερικής, της Αγγλίας, της Ιρλανδίας και της Ισπανίας. Η συμμετοχή στο διεθνές φεστιβάλ του Μανχάτταν έγινε δεκτή με πολύ εγκωμιαστικά σχόλια από τα ΜΜΕ της Αμερικής, ενώ όπως αναφέρει στο σημείο αυτό η υπεύθυνη του διεθνούς φεστιβάλ Σκοπέλου Τζιλ Σόμερ «εκδηλώθηκε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για το φεστιβάλ, τόσο σε επίπεδο υποστήριξης του θεσμού, όσο και σε επίπεδο συμμετοχών».

Μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί περισσότερες από 60 συμμετοχές για διεθνές φεστιβάλ της Σκοπέλου που θα πραγματοποιηθεί στο νησί από τις 30 Ιουλίου έως τις 4 Αυγούστου. Οι συμμετέχοντας προέρχονται κυρίως από την Ελλάδα, ενώ παράλληλα θα συμμετάσχουν νέοι από την Αμερική και τον Καναδά, γεγονός που δείχνει την πολύ μεγάλη απήχηση που έχει η συγκεκριμένη διοργάνωση διεθνώς. Κάθε ομάδα απαρτίζεται από 6-8 παιδιά και δημιουργεί υπό την καθοδήγηση γνωστών σκηνοθετών από διάφορες χώρες.

Η διεθνής επιτυχία του SIFFY festival είναι σημαντική, παρά το γεγονός ότι διανύει τον πέμπτο χρόνο της ζωής του. Οι μαθητές που συμμετείχαν στην δημιουργία των ταινιών για το συγκεκριμένο φεστιβάλ, είχαν την ευκαιρία να ταξιδέψουν σε φεστιβάλ κινηματογράφου για νέους του εξωτερικού ενώ ακόμα περισσότερες ταινίες έχουν λάβει μέρος σε διεθνή φεστιβάλ αποσπώντας μάλιστα και βραβεία.

Το SIFFY μέχρι στιγμής έχει ταξιδέψει τη Σκόπελο και την Ελλάδα μέσα από τις κινηματογραφική ματιά των δημιουργών ως το New Jersey, την Ν. Κορέα, την Καλιφόρνια, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ταϊβάν. Για το 2014 ο πήχης έχει ανέβει ακόμα πιο ψηλά και θα συμμετάσχουν καταξιωμένοι κινηματογραφιστές από τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Κίνα, την Αγγλία, την Ουγγαρία, τη Ν. Κορέα και την Ισπανία, δίνοντας τα φώτα τους στους νέους, φερέλπιδες δημιουργούς, που θα συμμετάσχουν.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου