ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Υπόγειοι κάδοι στη Σκόπελο

υπόγειοι-κάδοι-στη-σκόπελο-277284

Το «πράσινο φως» δόθηκε τις προηγούμενες μέρες στο Δήμο Σκοπέλου, προκειμένου να τοποθετηθούν υπόγειοι κάδοι απορριμμάτων στο νησί. Συγκεκριμένα, έγινε προχθές γνωστό στη Δημοτική Αρχή Σκοπέλου, ότι δόθηκε η τελική έγκριση του Πράσινου Ταμείου για την προμήθεια κάδων απορριμμάτων, με τη μέθοδο της υπογειοποίησης, και την προμήθεια γερανών για την αποκομιδή των απορριμμάτων αυτών, συνολικού ύψους 104.500 ευρώ.

Ο Δήμος Σκοπέλου είναι ο πρώτος σε νησιωτικό επίπεδο που εντάσσεται στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, ενώ όπως εκτιμάται η υπογειοποίηση των κάδων θα συμβάλει στην αισθητική αναβάθμιση των περιοχών στις οποίες θα τοποθετηθούν και παράλληλα στην αποτελεσματικότερη αποκομιδή των σκουπιδιών. Επί πλέον, εκτιμάται ότι η συγκεκριμένη παρέμβαση θα ευαισθητοποιήσει τους πολίτες για τη διαχείριση των σκουπιδιών τους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Το αίτημα είχε υποβληθεί από πέρυσι, ενώ προηγουμένως, είχε ληφθεί η σχετική απόφαση το Μάιο του 2013 από το Δημοτικό Συμβούλιο Σκοπέλου. Σύμφωνα με τον υπάρχοντα προγραμματισμό, υπόγειοι κάδοι θα τοποθετηθούν κατά μήκος του παραλιακού μετώπου της Σκοπέλου, στο Λουτράκι και στο Ελιος. «Θα προσπαθήσουμε να εγκαταστήσουμε τους υπόγειους κάδους σε όποια σημεία του νησιού κρίνεται αναγκαίο, για αισθητικούς, πρακτικούς και περιβαλλοντικούς λόγους» αναφέρει στο σημείο αυτό ο δήμαρχος Σκοπέλου, Γιώργος Μιχελής, προσθέτοντας παράλληλα ότι «θα εκλείψει το φαινόμενο των πεταμένων, εκτός των κάδων, σκουπιδιών και παράλληλα θα διασφαλιστεί η προστασία του περιβάλλοντος».

Στο μεταξύ, μετά την ολοκλήρωση της ασφαλτόστρωσης του δρόμου Εληους-Τζιλαλή και της πεζοδρόμησης της εισόδου στην πόλη της Σκοπέλου,

εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας η ανακαίνισης της Μονής Ταξιαρχών στη περιοχή της Γλώσσας. Η ανακαίνιση της Μονής αναμένεται να ξεκινήσει σύντομα και, μετά την αποπεράτωση, θα αναδειχθεί σε κύριο πόλο προσέλκυσης επισκεπτών, στο πλαίσιο ανάπτυξης του θρησκευτικού τουρισμού. Επίσης το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας ενέκρινε τη χρηματοδότηση της μελέτης για την αποκατάσταση του λιμανιού του Αγνώντα, η οποία πρόκειται να ανατεθεί εντός των προσεχών ημερών.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου