ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Κρουαζιερόπλοιο με ιστορία

κρουαζιερόπλοιο-με-ιστορία-279162

Το λιμάνι της Σκοπέλου αναμένεται να προσεγγίσει στις 4 Ιουλίου το εντυπωσιακό και ιστορικό, ταυτόχρονα, κρουαζιερόπλοιο «Seacloud», ανοίγοντας τον φετινό κύκλο του εναλλακτικού τουρισμού για το νησί. Το πολυτελές ιστιοφόρο, μήκους άνω των 100 μέτρων, το οποίο φέρει σημαία Μάλτας, μεταφέρει τουρίστες με μεγάλη οικονομική επιφάνεια, οι οποίοι επιθυμούν να γνωρίσουν από κοντά τις Ελληνικές ομορφιές.

Ο τουρισμός κρουαζιέρας συγκαταλέγεται στις ταχέως αναπτυσσόμενες μορφές εναλλακτικού τουρισμού, ενώ όπως όλα δείχνουν, καταβάλλονται συντονισμένες προσπάθειες, προκειμένου να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο. Κατά γενική ομολογία, οι επιβάτες των κρουαζιερόπλοιων ενισχύουν την τοπική αγορά, ενώ όπως αναφέρουν τουριστικοί πράκτορες της Σκοπέλου «είναι πολύ σημαντικές οι επισκέψεις κρουαζιερόπλοιων στο νησί, διότι οι τουρίστες που επιλέγουν το συγκεκριμένο μέσο για να ταξιδεύουν σε διάφορους προορισμούς, έχουν την ανάλογη οικονομική επιφάνεια, που τους επιτρέπει να απολαμβάνουν τις διακοπές τους, ενισχύοντας παράλληλα τις καθημερινές εισπράξεις των τοπικών καταστημάτων».

Στη διάρκεια του καλοκαιριού αναμένονται και άλλες αφίξεις κρουαζιερόπλοιων στη Σκιάθο και τη Σκόπελο, ενώ όπως επισημαίνουν επαγγελματίες των νησιών, η περαιτέρω αύξησή τους θα επιφέρει ακόμη μεγαλύτερα οφέλη στο μέλλον.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου