ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Ασθενοφόρο χωρίς οδηγό… Στο Κέντρο Υγείας Σκιάθου

ασθενοφόρο-χωρίς-οδηγό-στο-κέντρο-υγ-280625

Ακάλυπτη αναμένεται να μείνει μέσα στο επόμενο διάστημα η θέση του οδηγού ασθενοφόρου στο Κέντρο Υγείας Σκιάθου, καθώς ο μοναδικός οδηγός που έχει απομείνει από τους τέσσερις που ήταν στο παρελθόν, βρίσκεται σήμερα ένα βήμα πριν τη συνταξιοδότηση.

Μάλιστα τη συγκεκριμένη περίοδο παρότι βρίσκεται σε άδεια συνταξιοδότησης, καλύπτει κανονικά οποιαδήποτε ανάγκη παρουσιαστεί στο νησί.

Αυτό που προβληματίζει τους κατοίκους του νησιού είναι κυρίως τα επείγοντα περιστατικά που μπορεί να προκύψουν, καθώς η διακομιδή τους απαιτεί συνοδεία γιατρού και χωρίς οδηγό ασθενοφόρου δεν μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο. Μάλιστα όλα αυτά συμβαίνουν τη στιγμή που έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρων σε τοπικό επίπεδο για την κάλυψη της συγκεκριμένης θέσης.

Για την συγκεκριμένη κατάσταση, αποδέκτης των παραπόνων από τους κατοίκους του νησιού γίνεται ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Σκιάθου, ο οποίος από την πλευρά του δηλώνει ότι η κάλυψη του κενού είναι θέμα της 5ης ΥΠΕ.

Επίσης αξίζει να αναφερθεί ότι παρότι έχουν προκηρυχτεί από τον περασμένο Μάιο 70 συνολικά θέσεις από την 5η ΥΠΕ Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδος και έχουν κατατεθεί οι ενστάσεις, έχει προκύψει μεγάλη καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της διαδικασίας και της πρόσληψης του προσωπικού.

Θα πρέπει μάλιστα να σημειωθεί ότι ανάλογες καθυστερήσεις διαπιστώνονται και σε άλλες υγειονομικές περιφέρειες όπως π.χ. στην Αθήνα και στην 3η ΥΠΕ που επίσης έγιναν πολλές ενστάσεις, ο διαγωνισμός ολοκληρώθηκε από το Σεπτέμβριο και ακόμη οι προσλήψεις δεν έχουν ακόμη οριστικοποιηθεί.

Τέλος κατεπείγον αίτημα για την άμεση πρόσληψη οδηγού ασθενοφόρου, έθεσε επίσης πρόσφατα ο Δήμαρχος Σκιάθου κ. Πλωμαρίτης σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας κ. Λάζαρο Μακρή, εκθέτοντας παράλληλα προφορικά, τα σοβαρά προβλήματα που δημιουργούνται στο νησί και ζητούν άμεση λύση.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου