ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Παραλίες με τιμή εκκίνησης χαμηλότερη κατά 15%

παραλίες-με-τιμή-εκκίνησης-χαμηλότερ-286675

Χαμηλότερη κατά 15% σε σχέση με πέρυσι υπολογίζεται ότι θα είναι κατά μέσο όρο η τιμή εκκίνησης των παραλιών του νησιού που πρόκειται να δημοπρατηθούν, σε σχέση με πέρυσι, σύμφωνα με την απόφαση που έλαβε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Σκιάθου, στη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης. Οι παραλίες του νησιού που θα δημοπρατηθούν, θα παραχωρηθούν προς εκμετάλλευση για διάστημα ενός έτους, όπως ορίζει ο νόμος.

Η χαμηλότερη τιμή εκκίνησης συνεπάγεται περαιτέρω συρρίκνωση των εσόδων του Δήμου, αλλά όπως εκτιμάται, η μείωση των τιμών εκκίνησης κρίνεται επιβεβλημένη, λόγω της κρίσης, που περιορίζει σημαντικά και τις οικονομικές δυνατότητες των επαγγελματιών.

Το θέμα της δημοπράτησης των παραλιών συζητήθηκε προηγουμένως από το Δημοτικό Συμβούλιο Σκιάθου και σύμφωνα με την απόφαση που έχει ληφθεί, ομπρελοκαθίσματα θα τοποθετηθούν στις παραλίες : Αγκιστρο, Αγία Ελένη, Αγία Παρασκευή, Αρκος, Ασέληνος μεγάλος, Ασέληνος μικρός, Βασιλιάς, Ελιάς, Κεχριά -Αληγαριές, Κουτσουρή, Κρυφή άμμος, Λαζαρέτα, δύο πόστα για ομπρελοκαθίσματα στο Μανδράκι, Μάραθα, Μεγάλη Κρασσά – Μπανάνα, μικρή Κρασσά – Μπανάνα, δύο χώροι στο Μίτικα, Ξάνεμο, Τζανεριά, δύο χώροι στην παραλία Τσουγκριάς και Τσουγκριάς – Λαλαριάς.

Δημοπράτηση χώρων για θαλάσσια μέσα αναψυχής προβλέπονται στην Αγία Ελένη, δύο τμήματα στην Αγία Παρασκευή, στις Αχλαδιές, στο Μεγάλο Βασιλιά, στο Βρομόλυμνο, Καναπίτσα, Μεγάλη Κρασσά-Μπανάνα, Τζανεριά και Τρούλο.

Χώροι για την τοποθέτηση καντινών – αναψυκτηρίων θα δημοπρατηθούν, αντίστοιχα, στον Αγκιστρο, στην Αγία Ελένη, την Αγία Παρασκευή, στις παραλίες Αρκος, Ασέληνος μικρός, Βασιλιάς μικρός, Ελιάς, Κάστρο, Κεχριά ταρσανάς, Κρυφή άμμος, δύο χώροι στο Μαντράκι και δύο χώροι στην Μεγάλη Κρασσά-Μπανάνα. Επίσης θα δημοπρατηθούν χώροι για ανάλογη χρήση στις παραλίες μικρή Κρασσά -Μπανάνα, Τσουγκριάς και στον Τσουγκριά λαλαριά.

Τέλος, χαρακτηρίζονται ως πολυσύχναστες οι παραλίες Κουκουναριές, Αγία Παρασκευή, Βρωμόλιμνος, Αχλαδιές, Τρούλος, Μεγάλη Μπανάνα, Μεγάλη Άμμος και ως εκ τούτου εμπίπτουν στο πρόγραμμα ναυαγοσωστικής κάλυψης του Δήμου Σκιάθου, για την φετινή σεζόν.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου