ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Τριπλασιάζει τις πτήσεις για Σκιάθο

τριπλασιάζει-τις-πτήσεις-για-σκιάθο-288825

Στις αφίξεις από Ρώμη και Μιλάνο προστίθεται πτήσεις από Βενετία και Νάπολη

Δυναμική άνοδο εμφανίζει, στο μεταξύ, η Ιταλική αγορά για τη Σκιάθο. Η low cost αεροπορική εταιρία Volotea τριπλασιάζει τις πτήσεις προς το νησί του Παπαδιαμάντη, με αποτέλεσμα να προστίθενται επιπλέον πτήσεις από Βενετία και Νάπολη, παράλληλα με τις αφίξεις από την Ρώμη και το Μιλάνο.

Οι Ιταλοί είχαν πολύ δυναμική παρουσία ήδη από την περσινή σεζόν, η οποία ενισχύεται, όπως όλα δείχνουν, ακόμη περισσότερο φέτος. Είναι εμφανής, κατά συνέπεια, η αύξηση του συνόλου των πτήσεων, δεδομένου ότι κατά την αντίστοιχη περσινή φουλ σεζόν δεν ξεπέρασαν τις 70-75 πτήσεις κατά μέσο όρο.

Παράλληλα με την καινούργια αεροπορική γραμμή από Νάπολη, ανοίγει καινούργια γραμμή από Βαρσοβία και μια επιπλέον πτήση από Βουκουρέστι, γεγονός που συνεπάγεται την προσθήκη μιας επιπλέον εταιρίας τσάρτερ.

Ολα τα παραπάνω συνθέτουν σκηνικό αισιοδοξίας για τη Σκιάθο και τα νησιά των Βορείων Σποράδων στο σύνολό τους, διότι η αύξηση των προγραμματισμένων πτήσεων στο αεροδρόμιο της Σκιάθου, συνεπάγεται αύξηση των Ιταλών και των αλλοδαπών, γενικότερα, επισκεπτών της θερινής περιόδου.

Το νησί του Παπαδιαμάντη αναμένεται να επισκεφτεί πενταμελής ομάδα μεγάλης κυκλοφορίας Ιταλικού τουριστικού περιοδικού, προκειμένου να πραγματοποιήσει πολυσέλιδο αφιέρωμα. Το έμψυχο δυναμικού του Ιταλικού περιοδικού «MarcoPolo» θα επισκεφτεί το νησί περί τα τέλη της εβδομάδας, προκειμένου να καταγράψει με λόγο και εικόνα, σε 35 σελίδες, τις ομορφιές του νησιού, που θα φιγουράρουν και στο εξώφυλλο. Η συγκεκριμένη επίσκεψη είναι το αποτέλεσμα επικοινωνίας που ανέπτυξαν μέλη της Ενωσης Ξενοδόχων Σκιάθου με τουριστικά στελέχη της γείτονος χώρας, στο πλαίσιο της έκθεσης του Μιλάνου.

Οπως αναφέρει ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Σκιάθου, Θωμάς Κουκουλάκης «το αφιέρωμα στη Σκιάθο θα δημοσιευθεί στο τεύχος Ιουλίου – Αυγούστου και το συγκεκριμένο γεγονός ανοίγει πολύ σημαντικές προοπτικές για το νησί, δεδομένου ότι αρκετοί Ιταλοί αποφασίζουν την τελευταία στιγμή για τις διακοπές τους».

Στο μεταξύ, αναμένονται κι άλλες επισκέψεις αλλοδαπών δημοσιογράφων και τουρ οπερέϊτορς στα νησιά των Βορείων Σποράδων και τη Σκιάθο, ειδικότερα, ενόψει καλοκαιριού. Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται αρχές Μαΐου

πολυμελής αποστολή αποτελούμενη από συνεργάτες μεγάλης αεροπορικής εταιρίας, που δραστηριοποιείται σε Αυστρία και Γερμανία, οι οποίοι θα επισκεφτούν την περιοχή μας και το νησί του Παπαδιαμάντη, προκειμένου να καταγράψουν τις φυσικές τους ομορφιές και θα πραγματοποιήσουν επίσης επαφές με αντίστοιχους φορείς, με στόχο την ευρύτερη τουριστική προβολή.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου