ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Αποκαταστάθηκε η ακτοπλοϊκή συγκοινωνία στις Β. Σποράδες

αποκαταστάθηκε-η-ακτοπλοϊκή-συγκοιν-291148

Απέπλευσαν χθες κανονικά το πλοίο «Απόλλων» και το flyingcat

Κανονικά πραγματοποιήθηκαν χθες τα προγραμματισμένα δρομολόγια από το λιμάνι του Βόλου προς τα νησιά των Βορείων Σποράδων, όπου ταξίδεψαν 420 συνολικά επιβάτες. Μετά την αναστολή της τριήμερης απεργίας της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, έλυσαν χθες τους κάβους τα πλοία, ξεκινώντας και πάλι τα δρομολόγιά τους στην θαλάσσια γραμμή Βόλος-Βόρειες Σποράδες και αντιστρόφως.

Το επιβατηγό – οχηματαγωγό πλοίο «Απόλλων» απέπλευσε χθες στις 9 το πρωί μεταφέροντας 300 επιβάτες, 52 ΙΧ, 12 μηχανάκια και 13 φορτηγά. Το flyingcatαπέπλευσε, αντίστοιχα, στις 2.30 το μεσημέρι, μεταφέροντας 120 επιβάτες προς τα νησιά.

Οι επιβάτες άρχισαν να καταφθάνουν νωρίς το πρωί στο λιμάνι, μόλις πληροφορήθηκαν την αναστολή της απεργίας της ΠΝΟ, στις 6 χθες το πρωί, προκειμένου να μεταβούν στα νησιά.

Στο μεταξύ, πραγματοποιήθηκε κανονικά ο εφοδιασμός των καταστημάτων τροφίμων των νησιών με διάφορα είδη διατροφής, όπως γαλακτοκομικά προϊόντα, φρέσκο γάλα και λαχανικά, όπου υπήρχαν ελλείψεις, καθώς το πλοίο έμεινε δεμένο επί τριήμερο. Τα ράφια των μάρκετ εφοδιάστηκαν με διάφορα είδη διατροφής, για την εξυπηρέτηση του καταναλωτικού κοινού, δεδομένου ότι τα φορτηγά που «ταξίδεψαν» με το πλοίο στα νησιά, ενίσχυσαν τα διαθέσιμα αποθέματα που προορίζονται για τους καταναλωτές.

Στελέχη της ΠΝΟ ανέφεραν, ωστόσο, ότι πολλά από τα θέματά τους, όπως αυτό της υπογραφής νέων συλλογικών συμβάσεων εργασίας δεν έχουν ακόμα επιλυθεί και θα επανέλθουν με νέα 24ωρη πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων και με προοπτική κλιμάκωσης, την ερχόμενη Τετάρτη 9 Απριλίου, ημέρα της 24ωρης απεργίας της ΓΣΕΕ.

(φωτό : Ηλίας Καράτσαλος)

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου