ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Δικαιώθηκαν οι περιπτερούχοι στη Σκιάθο

δικαιώθηκαν-οι-περιπτερούχοι-στη-σκι-302318

Για το «τσουχτερό χαράτσι» που θα τους επέβαλε ο Δήμος μέσω τελών κατάληψης κοινόχρηστου χώρου

Δικαιώθηκαν τελικά οι περιπτερούχοι της Σκιάθου, οι οποίοι είχαν προσφύγει στην Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας- Στερεάς Ελλάδας καθώς θεωρούσαν ότι θα τους επιβληθεί «χοντρό χαράτσι» μέσω τελών κατάληψης κοινόχρηστου χώρου. Τη συγκεκριμένη απόφαση για τέλη κοινοχρήστου χώρου περιπτέρων είχε λάβει ο Δήμος Σκιάθου τον περασμένο Δεκέμβριο έπειτα από εισήγηση της οικονομικής επιτροπής.

Ρεπορτάζ: ΑΘΗΝΑ ΤΣΙΡΓΗ

Συγκεκριμένα οι περιπτερούχοι, μέσω του δικηγόρου που τους εκπροσωπούσε, ενημερώθηκαν χθες, ότι ακυρώθηκε από την Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας η απόφαση του Δήμου Σκιάθου για τα «τσουχτερά χαράτσια» τελών κατάληψης κοινόχρηστου χώρου και παράλληλα όπως προβλέπεται από τη διαδικασία πρέπει να γίνει από τη Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας- Στερεάς Ελλάδας έλεγχος νομιμότητας αποφάσεων του Δήμου.

Ωστόσο στην απόφαση της Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας- Στερεάς Ελλάδας, που κοινοποιήθηκε στο Διαύγεια αναφέρετε ότι ακυρώνεται η απόφαση του Δήμου Σκιάθου για λόγους που αφορούν στη μη σύννομη ημερολογιακά τοιχοκόλληση κατά το πλήρες κείμενο της προσβαλλόμενης κανονιστικής απόφασης.

Οπως ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο δικηγόρος που εκπροσωπούσε δύο ιδιοκτήτες περιπτέρων από το νησί, «η δημοτική αρχή είχε χωρίσει αυθαίρετα και χωρίς καμία λογική, τα περίπτερα του νησιού σε τέσσερις κατηγορίες, μέσα από τις οποίες ορίζονταν το ποσό που θα πλήρωναν για τέλη κατάληψης κοινόχρηστου χώρου. Ωστόσο, ακυρώθηκε η συγκεκριμένη απόφαση μετά την προσφυγή των ιδιοκτητών περιπτέρων στην Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης και έτσι οι άνθρωποι δικαιώθηκαν».

Συγκεκριμένα οι κατηγορίες ήταν οι εξής:

Κατηγορία Α : Στην οποία ορίζεται τέλος κοινοχρήστου χώρου 588,50 ευρώ/τμ. Κατηγορία Β: Στην οποία ορίζεται τέλος κοινοχρήστου χώρου 412,00 ευρώ/τμ. Κατηγορία Γ : Στην οποία ορίζεται τέλος κοινοχρήστου χώρου 235,00 ευρώ/τμ και κατηγορία Δ : Στην οποία ορίζεται τέλος κοινοχρήστου χώρου 100,00 ευρώ/τμ.

Οι περιπτερούχοι του νησιού, αμέσως μόλις ενημερώθηκαν για την απόφαση του Δ.Σ. Σκιάθου, ξεσηκώθηκαν άμεσα καθώς αισθάνθηκαν ότι αδικούνται αφού, όπως ανέφεραν πρόκειται για ειδικές κατηγορίες που αφορούν ανάπηρους, πολύτεκνους κ.α. Τέλος οι περιπτερούχοι, χαρακτήρισαν τη συγκεκριμένη απόφαση του Δήμου Σκιάθου «προκλητική» ειδικά τη συγκεκριμένη εποχή, τονίζοντας παράλληλα ότι είναι άδικο ο Δήμος να προσπαθεί να εξοικονομήσει χρήματα από τους ασθενέστερους επιβαρύνοντάς τους με «φουσκωμένα» τέλη κατάληψης κοινόχρηστου χώρου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου