ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Η Σκιάθος εμπνέει…

η-σκιάθος-εμπνέει-303760

Ο συγγραφέας Γιώργος Σανιδάς καταγράφει πρόσωπα και γεγονότα

Τρία βιβλία που υπογράφει ο συγγραφέας Γιώργος Σανιδάς έχουν ως επίκεντρο και πηγή έμπνευσης τη Σκιάθο. Πρόκειται για τα βιβλία με τίτλο «Το Κάστρο της Ελευθερίας και ο Μπαρμπαρόσα», «Ναυαγισμένοι Ερωτες» και «Αν ξυπνούσε ο κυρ-Αλέξανδρος».

Ο συγγραφέας γεννήθηκε το 1963 στη Σκιάθο. Είναι οικονομολόγος και ασχολείται, παράλληλα, με θέματα Κοινωνικής Οικονομίας. Η πρώτη του εμφάνιση στη λογοτεχνία έγινε με την ποιητική νουβέλα «Πρωτοετής Φοιτητής»(1993) και ακολούθησαν τα: «Λοχία γιατί (δεν) εκινήθης;» (Αφοι Κυριακίδη 2012) και «Το παιδί της Βασίλισσας» (iwrite 2012).

Το 2013 δημιούργησε τις εκδόσεις «ΚΥΜΑ» και προχώρησε στην έκδοση των μυθιστορημάτων «Το Κάστρο της Ελευθερίας και ο Μπαρμπαρόσα» και «Ναυαγισμένοι Ερωτες», καθώς και του αφηγήματος «Αν Ξυπνούσε ο κυρ-Αλέξανδρος».Ο συγγραφέας παραδίδει μαθήματα «Δημιουργικής Γραφής – Ανάγνωσης». Εχει βραβευθεί από την Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών για το θεατρικό του έργο «Ο Χρυσός μας χωρίζει».

Το μυθιστόρημα με τίτλο «Το Κάστρο της Ελευθερίας και ο Μπαρμπαρόσα» αναδεικνύει, παράλληλα με το ρόλο των ισχυρών της σκοτεινής εποχής, το αίσθημα της αυτοσυντήρησης των υπόδουλων Ελλήνων και την ακόρεστη δίψα τους, να αναπνεύσουν το άρωμα της ελευθερίας. Μέσα από τις μάχες, τους έρωτες, τις περιπέτειες, τις δολοπλοκίες, τις ίντριγκες, τις δεισιδαιμονίες και τα πάθη των ηρώων και με μια γραφή εξαιρετικά άμεση, ο συγγραφέας υφαίνει ένα συναρπαστικό ιστό στα όρια της αλήθειας και αποτυπώνει ανάγλυφα το αιματοβαμμένο πρόσωπο του κόσμου, την περίοδο μετά την Αλωση, σ’ ένα μοναδικό έργο που διαβάζεται κυριολεκτικά απνευστί, από την αρχή ως το τέλος.

Στο βιβλίο «Ναυαγισμένοι Ερωτες» το επίκεντρο είναι Σκιάθος, Νέα Υόρκη, Θεσσαλονίκη, τρεις σταθμοί ενός μοναδικού ταξιδιού στον αστερισμό του ανειρήνευτου έρωτα, ώσπου η αυγουστιάτικη πανσέληνος θα φέρει τη λύτρωση…

Το «Αν ξυπνούσε ο κυρ-Αλέξανδρος» είναι ένα ενδιαφέρον βιβλίο, όπου ο κυρ-Αλέξανδρος, αφηγείται σε πρώτο πρόσωπο την φανταστική εμπειρία του, όπως πιθανόν θα τη βίωνε ο ίδιος αφού ήταν από τους ελάχιστους που υιοθέτησε ως τρόπο ζωής, όσα δίδαξε με την πένα του.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου