ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Εργα υποδομής στη Σκόπελο

εργα-υποδομής-στη-σκόπελο-303769

H ανακαίνιση της Μονής Ταξιαρχών στη περιοχή της Γλώσσας εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας μετά την ολοκλήρωση της ασφαλτόστρωσης του δρόμου Εληούς-Τζιλαλή και της πεζοδρόμησης της εισόδου στην πόλη της Σκοπέλου.

Η ανακαίνιση της Μονής αναμένεται να ξεκινήσει σύντομα και, μετά την αποπεράτωση, θα αναδειχθεί σε κύριο πόλο προσέλκυσης επισκεπτών, στο πλαίσιο ανάπτυξης του θρησκευτικού τουρισμού. Επίσης το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας ενέκρινε τη χρηματοδότηση της μελέτης για την αποκατάσταση του λιμανιού του Αγνώντα, η οποία πρόκειται να ανατεθεί εντός των προσεχών ημερών.

Τέλος, εντάχθηκε το έργο της ασφαλτόστρωσης του δρόμου προς την Ιερά Μονή Ευαγγελισμού στη Σκόπελο στα Ολοκληρωμένα Σχέδια Ανάπτυξης Νήσων (Ο.Σ.Α.Ν.) Το έργο έχει προϋπολογισμό 450.000 ευρώ και το μήκος της ασφαλτόστρωσης είναι 1.635 μέτρα. «Η ασφαλτόστρωση θα δώσει την ευκαιρία στους χιλιάδες επισκέπτες αλλά και στους κατοίκους του νησιού να επισκέπτονται με άνεση και ασφάλεια ένα από τα αρχαιότερα μοναστήρια του τόπου μας» υπογραμμίζει η δημοτική αρχή.

Η ένταξη του έργου αυτού ακολουθεί την έγκριση για την αποκατάσταση της Μονής των Ταξιαρχών στη Γλώσσα, ύψους 200.000 ευρώ, που η Δημοτική Αρχή ανακοίνωσε πριν λίγες μέρες και έπεται συνέχεια.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου