ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Αιτήματα για γαλάζιες σημαίες

αιτήματα-για-γαλάζιες-σημαίες-309914

Οι ξενοδόχοι του νησιού προωθούν την ένταξή τους στον οικολογικό τουρισμό

Δέκα τουλάχιστον αιτήματα θα υποβληθούν από φορείς της Σκιάθου έως τα τέλη Απριλίου, με στόχο να αναρτηθούν περισσότερες γαλάζιες σημαίες φέτος στο νησί. Αρωγός στη συγκεκριμένη διαδικασία θα είναι και η Ενωση Ξενοδόχων Σκιάθου, που προωθεί, στο μεταξύ, την ένταξη στο πρόγραμμα «Green Key», που αφορά τον οικολογικό τουρισμό.

Στο μεταξύ, πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες μέρες με επιτυχία η παρουσίαση των προγραμμάτων της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας της Φύσης, «Γαλάζιες Σημαίες» και «Green Key» στη Σκιάθο. Η εκδήλωση διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου «Η Σκιάθος» και της Ενωσης Ξενοδόχων Σκιάθου. Την εκδήλωση συντόνισε ο Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας της Φύσης, κύριος Λεωνίδας Κόλλας και την παρουσίαση των προγραμμάτων έκαναν οι υπεύθυνοι των προγραμμάτων στην Ελλάδα, Δαρεία Νεφέλη Βουρδουμπά για τις «Γαλάζιες Σημαίες» και Σεραφείμ Χατζησκάκης για το «Green Key». Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Δημ. Διολέττας Αντιδήμαρχος, ο Νικ. Κατσάμπας Λιμενάρχης Σκιάθου, ο Υπολιμενάρχης Σκιάθου, ξενοδόχοι και επιχειρηματίες.

Οπως επεσήμανε μεταξύ άλλων η κ. Βουρδουμπά, τη διαδικασία ένταξης μιας ακτής στο πρόγραμμα «Γαλάζιες Σημαίες», μπορούν να αναλάβουν, εκτός του Δήμου και οι όμοροι στις παραλίες επιχειρηματίες (ξενοδόχοι, εστιάτορες), έχοντας λάβει την σχετική άδεια από τον Δήμο. Ο Αντιδήμαρχος, διαβεβαίωσε πως ο Δήμος θα συνεργαστεί με τους ξενοδόχους, υπό την προϋπόθεση ότι θα ανταποκριθούν, τηρώντας, παράλληλα, τις υποχρεώσεις του προγράμματος.

Στη συνέχεια συμφωνήθηκε πως μέχρι το τέλος Απριλίου θα έχει κινηθεί η διαδικασία, σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία, τους όμορους επιχειρηματίες και τη μεσολάβηση του Πολιτιστικού Συλλόγου «Η Σκιάθος» και της Ενωσης Ξενοδόχων, ώστε να υπάρχουν 10 υποψήφιες ακτές για Γαλάζιες Σημαίες για το καλοκαίρι. Στόχος να βραβευθούν οι παραλίες για το 2015, εφόσον αποδειχθεί ότι πληρούν τα κριτήρια.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου