ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Τρία νέα έργα για την Αλόννησο

τρία-νέα-έργα-για-την-αλόννησο-313323

Την ένταξή τους στο ΕΣΠΑ υπέγραψε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός

Τρία νέα έργα συνολικού προϋπολογισμού 812.000 ευρώ ενέταξε στο ΕΣΠΑ με χθεσινή του απόφαση ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. Ειδικότερα πρόκειται για τρία νέα έργα οδοποιίας τα οποία εντάσσονται στο πλαίσιο του «Ολοκληρωμένου Σχεδίου Νήσου Αλοννήσου».

Τα έργα αυτά είναι:

– «Ασφαλτόστρωση οδού από θέση «Αλώνια» προς Βρυσίτσα» προϋπολογισμού 435.000 €,

– «Βελτίωση υφιστάμενης οδού προς Τζώρτζη Γιαλό» προϋπολογισμού 188.500 €, και

– «Ασφαλτόστρωση οδού από θέση Προφ. Ηλία έως Γυάλια» προϋπολογισμού 188.500 €.

Ο κ. Κ. Αγοραστός ανέφερε ότι σε συνεργασία Περιφέρειας Θεσσαλίας και Δήμου Αλοννήσου εκπονήθηκε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα για την βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών και των παραθεριστών του νησιού, με την εξασφάλιση των απαραίτητων έργων υποδομής. Επίσης σημείωσε ότι η αιρετή Περιφέρεια αξιοποιεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους πόρους του ΕΣΠΑ, βελτιώνοντας τις υποδομές των νησιών και δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας και μόχλευση στην τοπική οικονομία και κοινωνία.

Τα έργα που υπάγονται στον Αξονα Προτεραιότητας 4 «Αειφόρος Ανάπτυξη και ποιότητα ζωής στην Θεσσαλία» συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ), αποτελούν τμήμα του Ολοκληρωμένου Σχεδίου Ανάπτυξης της Νήσου Αλοννήσου, με κύριο τον Δήμο Αλοννήσου και δικαιούχο την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Φορέας υλοποίησής τους είναι η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας.

Ο ωφελούμενος πληθυσμός από την υλοποίηση των έργων θα είναι οι κάτοικοι της Αλοννήσου και οι παραθεριστές. Τα αναμενόμενα οφέλη από την κατασκευή των έργων είναι:

-Η αναβάθμιση των δυνατοτήτων μετακίνησης των κατοίκων και επισκεπτών του νησιού

– Η σύνδεση των δύσκολα προσπελάσιμων παραλιών με το κεντρικό δίκτυο

– Η αξιοποίηση και η ανάδειξη των φυσικών πόρων του νησιού.

– Η ανάδειξη των παραλιών, για την ποιότητα των οποίων, το 2012 απονεμήθηκε στο Δήμο Αλοννήσου το «Χρυσό Βραβείο» από τους Οργανισμούς Coastal & MarineUnionκαι QualityCoastTeam.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου