ΣΠΟΡΑΔΕΣ

630 επιβάτες για Σποράδες

630-επιβάτες-για-σποράδες-314116

Ταξίδεψαν χθες από το λιμάνι του Βόλου ενόψει Πάσχα

Πεδίο επιστροφής στα πάτρια προσφέρει για αρκετούς νησιώτες οι οποίοι διαμένουν σε άλλες περιοχές, το τριήμερο του Πάσχα, ενώ σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία του Λιμεναρχείου, χθες, Μεγάλη Πέμπτη ταξίδεψαν προς τις Βόρειες Σποράδες 636 επιβάτες, 84 ΙΧ, 13 δίκυκλα και 11 φορτηγά. Σταθερή και ευθέως ανάλογη με τα δεδομένα του Απριλίου χαρακτηρίζεται η κίνηση προς τα νησιά των Βορείων Σποράδων ενόψει Πάσχα, η οποία αναμένεται να κορυφωθεί σήμερα και αύριο. Το γεγονός ότι δεν έχει ανοίξει ακόμη το σύνολο των ξενοδοχειακών μονάδων των νησιών, παρά μόνο ορισμένες, δείχνει ότι η συγκεκριμένη περίοδος, είναι περίοδος προετοιμασίας για τους περισσότερους επαγγελματίες των νησιών, οι οποίοι αναμένεται να εισέλθουν στο πεδίο δράσης περί τα τέλη του μήνα, στο πλαίσιο της έναρξης των πρώτων απευθείας πτήσεων τσάρτερ από χώρες του εξωτερικού, στο διεθνές αεροδρόμιο της Σκιάθου.

Κατά συνέπεια η συντριπτική πλειοψηφία των επισκεπτών είναι ντόπιοι, ενώ στο μεταξύ, ήδη έκαναν δειλά την εμφάνισή τους, οι πρώτοι αλλοδαποί τουρίστες. Τα ταξιδιωτικά δεδομένα της αντίστοιχης περσινής σεζόν ήταν τελείως διαφορετικά, δεδομένου ότι το Πάσχα συνέπεσε με τις πρώτες μέρες του Μαΐου, και ως εκ τούτου υπήρξε μεγαλύτερη κίνηση από το λιμάνι του Βόλου προς τις Βόρειες Σποράδες.

Τα περισσότερα ξενοδοχεία και καταστήματα εστίασης προετοιμάζονται πυρετωδώς ενόψει θερινής σεζόν και οι διαδικασίες ανακαίνισης συνεχίζονται με ταχείς ρυθμούς, με τους ξενοδόχους να εκφράζουν συγκρατημένη αισιοδοξία για την εξέλιξη της σεζόν, με βάση τις υπάρχουσες κρατήσεις.

Την ίδια στιγμή, πολλοί ταξιδιώτες επιλέγουν τα νησιά των Βορείων Σποράδων, προκειμένου να βιώσουν το πνεύμα θρησκευτικής κατάνυξης των ημερών, σε ναούς, εξωκκλήσια και Μοναστήρια. Η εικόνα της συγκεκριμένης περιόδου είναι, σε γενικές γραμμές, η ίδια και για τα τρία νησιά και χαρακτηρίζεται ως «περίοδος προετοιμασίας ενόψει καλοκαιριού» από τους επαγγελματίες. Την ίδια στιγμή, εξάλλου, έχουν ήδη ανοίξει αρκετά καταστήματα εστίασης στα νησιά, για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών του Πάσχα, ενώ το σύνολο των καφέ, μπαρ και εστιατορίων, αναμένεται να ανοίξει περί τα τέλη του μήνα.

Οι προσδοκίες των επαγγελματιών, πάντως, εναποτίθενται στη θερινή σεζόν, καθώς οι υπάρχουσες κρατήσεις δείχνουν αύξηση της τουριστικής κίνησης από το εξωτερικό. Κατά συνέπεια αναμένεται αύξηση του εισερχόμενου τουρισμού, αλλά δεν είναι δυνατό να γίνουν ασφαλείς προβλέψεις, επί του παρόντος τουλάχιστον, σχετικά με τις προθέσεις των ημεδαπών. Οι επαγγελματίες μιλούν με συγκρατημένη αισιοδοξία για αύξηση του εισερχόμενου τουρισμού, ευελπιστώντας ότι θα επαληθευτεί στην πράξη.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου