ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Κανένα δρομολόγιο το Πάσχα

κανένα-δρομολόγιο-το-πάσχα-315073

Αρκετοί νησιώτες επέστρεψαν στην πατρίδα τους για το Πάσχα

Αποκομμένα θα είναι αύριο τα νησιά από την χερσαία Μαγνησία, διότι καμία από τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή μας, δεν έχει προγραμματίσει δρομολόγια την Κυριακή του Πάσχα, σύμφωνα με τα δεδομένα που ισχύουν επί σειρά ετών.

Κατά συνέπεια, δεμένα θα παραμείνουν ανήμερα του Πάσχα τα πλοία, flyingcatκαι ιπτάμενα δελφίνια που κινούνται στη θαλάσσια γραμμή Βόλου-Βορείων Σποράδων, καθώς δεν εκτελούνται δρομολόγια την μέρα του Πάσχα, ενώ τις υπόλοιπες μέρες, θα πραγματοποιηθούν κανονικά.

Συγκεκριμένα, σήμερα Μέγα Σάββατο, σύμφωνα με τα προγραμματισμένα δρομολόγια της HellenicSeaways, το flyingcatθα αποπλεύσει στις 12 το μεσημέρι και το επιβατηγό – οχηματαγωγό πλοίο Απόλλων, στις 12.30 το μεσημέρι. Την Δευτέρα του Πάσχα, το flyingcat θα αποπλεύσει από Βόλο για τα νησιά στις 12.00 το μεσημέρι και ο «Απόλλων» στις 4.30 το απόγευμα.

Το πλοίο «Πρωτέας» της ΑΝΕΣ θα αποπλεύσει από το λιμάνι του Βόλου σήμερα στις 3 το μεσημέρι και τη Δευτέρα του Πάσχα στις 17.45, με προορισμό τα νησιά.

Το flyingdolphin «Ερατώ» της AegeanFlyingDolphins, θα αποπλεύσει από το λιμάνι του Βόλου σήμερα Μεγάλο Σάββατο στη 1 το μεσημέρι και τη Δευτέρα του Πάσχα, επίσης στη 1 το μεσημέρι.

Ο κύριος όγκος των επιβατών είναι άνθρωποι που είτε κατάγονται από τα νησιά, είτε διαθέτουν εξοχική κατοικία σε κάποιο νησί, είτε θα φιλοξενηθούν σε φιλικό σπίτι, ενώ δεν λείπουν και οι μεμονωμένες περιπτώσεις των επισκεπτών, ημεδαπών ή αλλοδαπών, που θα διαμείνουν σε κάποιο τουριστικό κατάλυμα. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά τουριστικός πράκτορας, ο οποίος δραστηριοποιείται στα νησιά, έχουν μειωθεί σημαντικά, τα τελευταία κυρίως χρόνια, τα γκρουπ των ημεδαπών τουριστών από άλλες περιοχές, ενώ η πλειοψηφία των επισκεπτών αποτελείται κυρίως από ντόπιους.

Η οικονομική κρίση, αλλά και η τιμή της βενζίνης, έχει επηρεάσει σημαντικά την καθημερινότητα και τις μετακινήσεις πολλών εκδρομέων, οι οποίοι υπό άλλες συνθήκες ταξίδευαν στον προορισμό της επιλογής τους.

Στο μεταξύ, ορισμένα ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια έχουν ανοίξει προκειμένου να εξυπηρετήσουν τους επισκέπτες του Πάσχα, αλλά το σύνολο των ξενοδοχειακών μονάδων και των καταλυμάτων, αναμένεται να λειτουργήσουν γύρω στα τέλη του μήνα, καθώς αναμένονται στις 24 Απριλίου το πρώτο τσάρτερ από την Ολλανδία και στις 2 Μαΐου, αντίστοιχα, οι πρώτες απευθείας πτήσεις από την Βρετανία.

«Η κίνηση της Πασχαλινής περιόδου δεν είναι ιδιαίτερα έντονη για τα νησιά και γι’ αυτό τον λόγο η πλειοψηφία των επιχειρηματιών, ανοίγουν στα τέλη του μήνα ή από την 1η Μαΐου τις επιχειρήσεις τους» αναφέρουν επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στις νησιωτικές περιοχές.

Η εικόνα της συγκεκριμένης περιόδου είναι, σε γενικές γραμμές, η ίδια και για τα τρία νησιά και χαρακτηρίζεται ως «περίοδος προετοιμασίας ενόψει καλοκαιριού» από τους επαγγελματίες. Την ίδια στιγμή, εξάλλου, έχουν ήδη ανοίξει αρκετά καταστήματα εστίασης στα νησιά, για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών του Πάσχα,

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου