ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Προεκλογικό κλίμα στα νησιά

προεκλογικό-κλίμα-στα-νησιά-315096

Περισσότερες από κάθε άλλη φορά είναι οι υποψηφιότητες που έχουν ήδη ανακοινωθεί και στα τρία νησιά, ενόψει των επερχόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών. Πρωτοφανείς χαρακτηρίζονται, στα τοπικά χρονικά, οι έξι υποψηφιότητες για το Δήμο Σκιάθου, ενώ την ίδια στιγμή τέσσερις υποψήφιοι, όσοι και την προηγούμενη τετραετία, θα διεκδικήσουν το Δήμου Σκοπέλου. Στο Δήμο Αλοννήσου έχουν καταγραφεί τρεις υποψηφιότητες, μέχρι στιγμής.

Σε ότι αφορά το Δήμο Σκιάθου, ειδικότερα, μέχρι στιγμής έχουν ανακοινώσει επίσημα την υποψηφιότητά τους πέντε επικεφαλής συνδυασμών, εκ των οποίων οι τέσσερις διεκδικούν την ψήφο των Σκιαθιτών ως ανεξάρτητοι.

Πρόκειται, κατ’ αλφαβητική σειρά, για τους: Αθανάσιο Ζλατούδη, Μανώλη Πασχάλη, Γιάννη Πατσά, Δημήτρη Πρεβεζάνο, πρώην Δήμαρχο Σκιάθου τέσσερις φορές, και την Αναστασία Φιλαρέτου. Η Λαϊκή Συσπείρωση, που στηρίζεται από το ΚΚΕ θα κατεβάσει επίσης υποψήφιο, ο οποίος είναι ο Κώστας Μουτζούρης.

Ο νυν Δήμαρχος Σκιάθου Νίκος Πλωμαρίτης, ο οποίος θήτευσε επί δέκα συνολικά χρόνια στη συγκεκριμένη θέση, θα είναι υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος στο ψηφοδέλτιο του νυν Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού, εκπροσωπώντας τα νησιά των Βορείων Σποράδων.

Στη γειτονική Σκόπελο τέσσερις, τελικά, θα είναι οι υποψήφιοι, μετά την πρόσφατη ανακοίνωση της Δήμητρας Ρέκκα, η οποία αποσύρεται από τον προεκλογικό στίβο, θεωρώντας υπερβολικούς για τα τοπικά δεδομένα τους πέντε υποψηφίους, με απαιτούμενο ελάχιστο αριθμό υποψηφίων συμβούλων 140 και μέγιστο 290, ενώ τονίζει παράλληλα ότι «διασπάται το εκλογικό κοινό σε μια κοινωνία όπου όλοι γνωρίζονται μεταξύ τους».

Κατά συνέπεια, στο στίβο των αυτοδιοικητικών εκλογών κατέρχονται ως ανεξάρτητοι υποψήφιοι με αλφαβητική σειρά: ο Χρήστος Βασιλούδης, πρώην δήμαρχος Σκοπέλου, ο καρδιολόγος Σπύρος Λεμονής, μετά τη γενική συνέλευση των μελών της Δημοκρατικής Κίνησης Πολιτών Νήσου Σκοπέλου και ο Σταμάτης Περίσης, επίσης πρώην δήμαρχος Σκοπέλου. Ο Μανώλης Ραμαντάνης κατέρχεται ως επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, που υποστηρίζεται από το ΚΚΕ

Υπενθυμίζεται, εξάλλου, ότι ο νυν Δήμαρχος Γιώργος Μιχελής κατέστησε σαφές με γραπτή ανακοίνωση ότι δεν θα είναι υποψήφιος στις εκλογές του Μαΐου.

Στην Αλόννησο, τέλος, έχουν ήδη ανακοινώσει την υποψηφιότητά τους για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου κατ’ αλφαβητική σειρά οι: Γιώργος Αναγνώστου, Παναγιώτης Βλάικος, πρώην Δήμαρχος Αλοννήσου και Κωνσταντίνος Δροσάκης, ενώ ο νυν Δήμαρχος Πέτρος Βαφίνης δεν έχει κοινοποιήσει, ακόμη τις προθέσεις του. Πληροφορίες αναφέρουν, πάντως, ότι αναμένονται και άλλες ανακοινώσεις προσεχώς.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου