ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Ξεκινά η αντιπυρική περίοδος

ξεκινά-η-αντιπυρική-περίοδος-325421

Προσοχή συνιστά το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Σκοπέλου

Την προσοχή όλων προκειμένου να μην δημιουργηθούν προβλήματα και εκδηλωθούν πυρκαγιές με αφορμή την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου συνιστά ο προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Σκοπέλου, Ανθυποπυραγός Παναγιώτης Οικονόμου.

Ο κ. Οικονόμου εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία περιλαμβάνονται συγκεκριμένες οδηγίες ειδικά προς τους αγρότες – παραγωγούς που έχουν ξεκινήσει τον καθαρισμό των ελαιοπερίβολων και όχι μόνο, όπου μεταξύ άλλων υπογραμμίζεται ότι δεν θα πρέπει να ανάβει φωτιά τις ημέρες που φυσάει δυνατός άνεμος. Επίσης οι αγρότες θα πρέπει να φροντίζουν να ενημερώνονται από την προηγούμενη ημέρα από αυτή που πρόκειται να κάψουν, από το Π.Κ. Σκοπέλου καλώντας στο τηλ. 2424024199 για τις αναμενόμενες καιρικές συνθήκες που θα επικρατούν ενώ θα πρέπει να ενημερώνουν και για την τοποθεσία στην οποία πρόκειται να βάλουμε φωτιά και εάν αυτή βρίσκεται σε δύσβατο σημείο, ώστε να γνωρίζει η Πυροσβεστική υπηρεσία για τον τρόπο πρόσβασης των πυροσβεστικών οχημάτων σε αυτό.

Επιβάλλεται εξάλλου διαρκής επιτήρηση της φωτιάς και σε περίπτωση απομάκρυνσης των αγροτών, υποχρεούνται για την πλήρη κατάσβεσή της με νερό ή στο σκέπασμά της με ικανή ποσότητα χώματος ενώ για το άναμμα φωτιάς με τις παραπάνω προϋποθέσεις να προτιμούνται κυρίως οι πρωινές ώρες και όχι μεσημεριανές ή βραδινές.

«Ας μην ξεχνάμε ποτέ πως τα μεγαλύτερα και σοβαρότερα συμβάντα Δασικών πυρκαγιών στο Νησί της Σκοπέλου έλαβαν χώρα κατά την περίοδο αυτή (από Νοέμβριο μέχρι και Απρίλιο) και ας μην εφησυχάζουμε με το γεγονός ότι λόγω υγρασίας έχει εκλείψει ο κίνδυνος. Ο συνδυασμός: υπερεκτίμηση των δυνάμεών μας και υποεκτίμηση της φωτιάς είναι αποδεδειγμένα καταστροφικός» τονίζεται στην σχετική ανακοίνωση.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου