ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Ανάδειξη μνημείων και σήμανση στον αρχαιολογικό χώρο της Σελινούντος

ανάδειξη-μνημείων-και-σήμανση-στον-αρ-325763

Ανακοινώθηκε η ένταξη του έργου «ανάδειξη μνημείων στον αρχαιολογικό χώρο της Σελινούντος στο Λουτράκι», ύψους 46.000 ευρώ. Με το έργο αυτό το οποίο εγκρίθηκε από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, αναμένεται να αναβαθμιστεί η παρουσία του Λουτρακίου στον τουριστικό χάρτη του νησιού και να προσελκύσει πλήθος επισκεπτών, τους οποίους η συγκεκριμένη περιοχή έχει μεγάλη ανάγκη.

Το έργο αυτό, σε συνδυασμό με τις παρεμβάσεις που έχει αποφασίσει το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σκοπέλου για την προμήθεια νέας πλωτής εξέδρας, θα προσδώσει στο Λουτράκι την ευκαιρία αναδειχτεί περαιτέρω και να αυξήσει την τουριστική κίνηση ειδικά κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου.

Η Δημοτική Αρχή Σκοπέλου εξάλλου με τη συνδρομή της Περιφέρειας Θεσσαλίας ανακοίνωσε την ένταξη του έργου «Σήμανση – πινακίδες πολιτιστικών και περιβαλλοντικών πληροφοριών στο Δήμο Σκοπέλου», ύψους 56.500 ευρώ στα Ο.Σ.Α.Ν. (Ολοκληρωμένα Προγράμματα Ανάπτυξης Νήσων) της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Με την παρέμβαση αυτή όπως τονίζεται σχετικά δίνεται η ευκαιρία στους επισκέπτες, όχι μόνο να ξέρουν σε ποιό σημείο του νησιού βρίσκονται, αλλά να ενημερώνονται και για τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά του σημείου αυτού. Με τον τρόπο αυτό αναδεικνύονται όλες οι αρετές του νησιού, η ιστορία του, τα περιβαλλοντικά του χαρακτηριστικά, οι θρησκευτικοί χώροι, κ.α.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου