ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Χωρίς ασθενοφόρο η Σκιάθος

χωρίς-ασθενοφόρο-η-σκιάθος-360694

Αμεση η πρόσληψη οδηγού διαβεβαίωσε ο κ. Καραμπάτσας

Χωρίς οδηγό ασθενοφόρου παραμένει στα χαρτιά το Κέντρο Υγείας Σκιάθου, ύστερα από την παραίτηση του οδηγού που εξυπηρετούσε τις ανάγκες του Κέντρου Υγείας.

Ο μοναδικός οδηγός του ασθενοφόρου υπέβαλε την πρώτη του παραίτηση μέσα στην εβδομάδα με αποτέλεσμα να κινδυνεύει να μείνει το νησί χωρίς ασθενοφόρο και, μάλιστα, ενόψει της θερινής σεζόν που είναι προ των πυλών.

Ο διοικητής του Κέντρου Υγείας Σκιάθου, κ. Νίκος Σακελλαρόπουλος, δήλωσε πως παρ’ όλο που ο οδηγός έχει υποβάλλει ήδη την πρώτη παραίτησή του και εκκρεμεί η δεύτερη και οριστική υποβολή παραίτησης και δικαιούται άδεια, ο συγκεκριμένος οδηγός παραμένει ενεργό προσωπικό και δηλώνει παρών, προσφέροντας τις υπηρεσίες του για τη μετακομιδή περιστατικών στο Κέντρο Υγείας Σκιάθου.

Ο κ. Σακελλαρόπουλος τόνισε την προσφορά του συγκεκριμένου οδηγού ακόμα και σε περιόδους κατά τις οποίες τυπικά βρισκόταν σε άδεια. «Παρ’ όλο που στο νησί υπάρχει και ιδιωτικό ασθενοφόρο, εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να συνδράμουμε με την παροχή ασθενοφόρου δημοσίου συμφέροντος», δήλωσε ο κ. Νίκος Σακελλαρόπουλος.

Η 5η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας υποσχέθηκε την άμεση λύση του ζητήματος με την πρόσληψη δύο οδηγών με τον πρώτο οδηγό να αναμένεται να καταφτάσει μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα. Ο ένας οδηγός, ο οποίος θα προσληφθεί ύστερα από σχετική προκήρυξη της Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας για τρεις μήνες ενώ ο άλλος θα προσληφθεί για δώδεκα. Ο δήμος έχει παραχωρήσει ένα διαμέρισμα για τη διαμονή ενός εκ των δύο οδηγών. «Παρ’ όλο που υπάρχουν αρκετές ελλείψεις στο Κέντρο Υγείας και παρ’ όλο που τα τρία ασθενοφόρα είναι παλιά, αυτό που προέχει είναι η κάλυψη της θέσης του οδηγού», τόνισε ο κ. Σακελλαρόπουλος.

Ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου, κ. Καραμπάτσας, διαβεβαίωσε πως η λύση του προβλήματος του οδηγού του Κέντρου Υγείας Σκιάθου θα δοθεί άμεσα μέσα στην εβδομάδα από την 5η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας ενώ τόνισε τη χρονοβόρα διαδικασία της πρόσληψης μέσω του ΑΣΕΠ. Επίσης, στη συνάντηση του κ. Καραμπάτσα με το διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας, τον κ. Λάζαρο Μακρή, θα συζητήσουν για το σχέδιο αναδιάταξης του προσωπικού προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου των κέντρων υγείας των νησιών των Βορείων Σποράδων αλλά και άλλων κέντρων υγείας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου