ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Κοντά στην εκλογή δημάρχου βρέθηκε η Αλόννησος!

κοντά-στην-εκλογή-δημάρχου-βρέθηκε-η-α-361172

Με τον Πέτρο Βαφίνη και τον Παναγιώτη Βλάϊκο θα συνεχιστεί ο δεύτερος γύρος στο δήμο της Αλοννήσου, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της χθεσινής εκλογικής διαδικασίας στο σύνολο των εκλογικών τμημάτων του δήμου Αλοννήσου.

Ο νυν και εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος, κ. Πέτρος Βαφίνης, επικεφαλής του συνδυασμού «Ενότητα για την πρόοδο – Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση», έφτασε πολύ κοντά στην κόψη του νήματος καθώς συγκέντρωσε ποσοστό λίγο κάτω από το όριο σύμφωνα με το οποίο εκλέγεται δήμαρχος, παίρνοντας ποσοστό 48,31% (613 ψήφοι).

Ο κ. Παναγιώτης Βλάϊκος που ηγούνταν του συνδυασμού «Δυναμική-Εμπειρία-Προκοπή στο βωμό της Αλοννήσου», ήρθε δεύτερος στις εκλογές με αρκετή διαφορά από τον κ. Βαφίνη με ποσοστό 32,31% (410 ψήφοι).

Τρίτος στην ψηφοφορία ήρθε ο συνδυασμός «Ανεξάρτητος Συνδυασμός η Αλόννησος» του κυρίου Κώστα Δροσάκη, ο οποίος συγκέντρωσε ποσοστό 19,39% (246 ψήφοι).

Οι εγγεγραμμένοι στο εκλογικούς καταλόγους του δήμου Αλοννήσου ήταν 1828 και ψήφισαν 1300, σημειώνοντας συμμετοχή της τάξεως 71,12%. Τα άκυρα ψηφοδέλτια ήταν 26 ενώ τα λευκά ήταν 5.

Ο κ. Βαφίνης δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ: «Το αποτέλεσμα ήταν αρκετά κοντά και θα μπορούσε να εκλέξει δήμαρχο από την πρώτη Κυριακή. Οι δημότες μας εμπιστεύτηκαν και τους ευχαριστούμε. Για την άλλη Κυριακή, καλώ και εύχομαι στους δημότες να μας εμπιστευτούν και να συμπαραταχθούν με τη δική μας παράταξη.».

Η επικοινωνία με τον άλλο διεκδικητή του δήμου Αλοννήσου δεν κατέστη εφικτή.

Τέλος, ο κ. Κώστας Δροσάκης, έκανε δηλώσεις στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ αφήνοντας αιχμές:«Δυστυχώς, οι κύριοι που εκλέχθηκαν για την επόμενη Κυριακή είχαν μηχανισμό και συμφέροντα. Εμείς είμαστε περήφανοι που δώσαμε μια καθαρή μάχη».

Δεύτερος γύρος και στη Σκόπελο

Δεύτερο γύρο στο δήμο Σκοπέλου με μοιρασμένα ποσοστά έβγαλαν οι κάλπες. Ο υποψήφιος δήμαρχος Σκοπέλου με το συνδυασμό «Δημοτική Υπέρβαση», κ. Χρήστος Βασιλούδης, πέρασε στο δεύτερο γύρο μαζί με το συνυποψήφιό του, τον κ. Περίσση Σταμάτη, επικεφαλής του συνδυασμού «Οραμα-Συνεργασία-Ανάπτυξη» με ποσοστά 32,74% (978 ψήφοι) και 29,76% (889 ψήφοι), αντίστοιχα.

Την τρίτη και τέταρτη θέση κατέλαβαν οι κ. Εμμανουήλ Ραμαντάνης του συνδυασμού «Λαϊκή Συσπείρωση Σκοπέλου» με ποσοστό 24,44% (730 ψήφοι) και

ο κ. Σπύρος Λεμονής, επικεφαλής του συνδυασμού «»Δημοτική Δημοκρατική Κίνηση Πολιτών» με ποσοστό 13,06% (390 ψήφοι). Αξίζει να σημειωθεί ότι δυναμικά παρούσα ήταν η αποχή, καθώς από τους 5452 εγγεγραμμένους, προσήλθαν στις κάλπες 3092 ψηφοφόροι.

Ο κ. Χρήστος Βασιλούδης δήλωσε: «Ευχαριστούμε τους δημότες Σκοπέλου που μας τίμησαν με την ψήφο τους, δίνοντάς μας την πρώτη θέση. Πιστεύουμε πως θα ανταποκριθούμε στην ευθύνη που μας έχουν αναθέσει με την ψήφο τους και υποσχόμαστε να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών τους. Αισιοδοξούμε πως την επόμενη Κυριακή, οι δημότες μας θα μας εμπιστευτούν ώστε να υλοποιήσουμε το πρόγραμμά μας».

Ο έτερος διεκδικητής του δήμου Σκοπέλου, κ.Σταμάτης Περίσσης, δήλωσε:« Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με το αποτέλεσμα των σημερινών εκλογών. Θα ήθελα να συγχαρώ όλους τους συνδυασμούς που συμμετείχαν. Ελπίζουμε ότι οι Σκοπελίτες να επιλέξουν τον καλύτερο την επόμενη Κυριακή.». Η τηλεφωνική μας επικοινωνία με τους άλλους δύο υποψήφιους δεν κατέστη εφικτή.

Πρεβεζάνος – Πατσάς στη Σκιάθο

Προβάδισμα του Δημήτρη Πρεβεζάνου έναντι του Ιωάννη Πατσά έδειξαν τα 11 εκλογικά τμήματα της Σκιάθου. Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Σκιάθος Οραμα Ζωής», κ. Δημήτρης Πρεβεζάνος έλαβε ποσοστό 29,39% (1052 ψήφοι) ενώ ο κ. Ιωάννης Πατσάς του συνδυασμού «Η Σκιάθος Είσαι Εσύ» έλαβε 24,41% (874 ψήφοι).

Την τρίτη θέση κατέλαβε η μοναδική υποψήφια γυναίκα των Σποράδων, η κ. Αναστασία Φιλαρέτου του συνδυασμού «Ανεξάρτητη Κίνηση Πολιτών Σκιάθου» με ποσοστό 18,35% (657 ψήφοι) ενώ στην τέταρτη θέση ήρθε ο υποψήφιος δήμαρχος, κ. Εμμανουήλ Πασχάλης, του συνδυασμού «Νέα Πνοή-Αλλαγή νοοτροπίας» με ποσοστό 18,32% (656 ψήφοι).

Την πέμπτη και έκτη θέση κατέλαβαν ο κ. Αθανάσιος Ζλατούδης και ο κ. Κωνσταντίνος Μουτζούρης με ποσοστά 5,06% (181 ψήφοι) και 4,47% (160 ψήφοι).

Στα εκλογικά τμήματα της Σκιάθου, η συμμετοχή έφτασε το 71,86%.

Ο κ. Αθανάσιος Ζλατούδης σε δήλωσή του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ εξέφρασε το σεβασμό του στο εκλογικό αποτέλεσμα και ευχήθηκε καλή επιτυχία στους δύο διεκδικητές της επόμενης Κυριακής, αισιοδοξώντας, επίσης, για ό,τι καλύτερο για τη Σκιάθο.

Η κ. Φιλαρέτου και ο κ. Μουτζούρης δεν ήθελαν να κάνουν δηλώσεις ενώ δεν κατέστη εφικτή η επικοινωνία μας με τους υπόλοιπους υποψηφίους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου