ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Ντέρμπι στη Σκιάθο η εκλογή δημάρχου

ντέρμπι-στη-σκιάθο-η-εκλογή-δημάρχου-363518

Μεγάλη η αποχή στη Σκόπελο, με διαφορά στο β’ γύρο στην Αλόννησο

Και δεύτερη Κυριακή θα χρειαστεί να ταξιδέψουν οι ψηφοφόροι των νησιών των Βορείων Σποράδων, καθώς σε κανένα από τα τρία νησιά δεν εξελέγη δήμαρχος από την πρώτη Κυριακή, οδηγώντας την εκλογή στο γύρο των «πέναλντι».

Ρεπορτάζ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΑΣΙΑΣ

Σε ντέρμπι εκτυλίσσεται το εκλογικό αποτέλεσμα της ερχόμενης Κυριακής για το δήμο της Σκιάθου. Από τους έξι υποψήφιους, ο Δημήτρης Πρεβεζάνος με ποσοστό 29,39% (1052 ψήφοι) και ο Ιωάννης Πατσάς με ποσοστό 24,41% (874 ψήφοι) πέρασαν στο δεύτερο γύρο με μικρή διαφορά, καθώς ο τρίτος και ο τέταρτος συνδυασμός πήραν από σχεδόν 18% με μία μόλις διαφορά ψήφου, ανακόπτοντας τη δυναμική των δύο πρώτων. Ετσι, εξαιτίας των μεγάλων ποσοστών που πήραν οι κ. Φιλαρέτου και κ. Πασχάλης, οδηγούν σε ρώσικη ρουλέτα το εκλογικό αποτέλεσμα της Κυριακής, αναμένοντας και πιθανές στηρίξεις από τους υπόλοιπους τέσσερις υποψήφιους.

Στο δεύτερο γύρο οδηγείται και η εκλογική διαδικασία για το δήμο Σκοπέλου. Ο Χρήστος Βασιλούδης πέρασε πρώτος στο δεύτερο γύρο συγκεντρώνοντας ποσοστό της τάξης των 32,74% (978 ψήφοι) μαζί με το Σταμάτη Περίσση, ο οποίος συγκέντρωσε ποσοστό 29,76% (889 ψήφοι). Την τέταρτη και πέμπτη θέση κατέλαβαν οι κ. Εμμανουήλ Ραμαντάνης και Σπύρος Λεμονής με ποσοστά 24,44% (730 ψήφοι) και 13,06% (390 ψήφοι). Ωστόσο, στη Σκόπελο παρατηρήθηκε το μεγαλύτερο ποσοστό αποχής στο σύνολο των δήμων της περιφερειακής ενότητας Μαγνησίας, ποσοστό που άγγιζε το 43,27%, καθώς από τους 5450 εγγεγραμμένους, στις κάλπες προσήλθαν 3092 ψηφοφόροι.

Με διαφορά ασφαλείας από το δεύτερο υποψήφιο, ο Πέτρος Βαφίνης πέρασε πρώτος στο δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών με ποσοστό 48,31% (613), ποσοστό το οποίο λίγο έλειψε να αγγίξει το 50%, σύμφωνα με το οποίο θα μπορούσε να εκλεγεί δήμαρχος από την πρώτη κιόλας Κυριακή. Ο δεύτερος υποψήφιος, ο Παναγιώτης Βλάϊκος, έλαβε ποσοστό 32,31% (410 ψήφοι), ποσοστό που αφήνει μεγάλη απόσταση από τον κ. Βαφίνη. Τρίτος στην ψηφοφορία ήρθε ο υποψήφιος Κωνσταντίνος Δροσάκης με ποσοστό 19,39% (246 ψήφοι).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου