ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Στο στόχαστρο ιερόσυλων

στο-στόχαστρο-ιερόσυλων-366359

Ενα ακόμη μοναστήρι και ένα εξωκλήσι στη Σκόπελο

Μπαράζ χτυπημάτων ιερόσυλων σε εκκλησίες της Σκοπέλου. Εκτός από τον Ιερό Ναό της Παναγιάς Φανερωμένης και του Αγίου Νικολάου στο Λουτράκι, στόχος θρασύτατων διαρρηκτών αποτέλεσαν ένα ακατοίκητο μοναστήρι και ένα ακόμη εξωκλήσι.

Ρεπορτάζ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΑΣΙΑΣ

Οι δράστες αφαίρεσαν τάματα από το ναό της παλαιότερης ιεράς μονής της Σκοπέλου, της Αγίας Βαρβάρας, η οποία βρίσκεται κοντά στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου στο όρος Παλούκι της Σκοπέλου, όπου και βρίσκονται οι περισσότερες εκκλησίες. Οι δράστες διέρρηξαν και το εξωκκλήσι της Αγίας Αννας που βρίσκεται στην ίδια περιοχή.

Χθες, κατέφθασαν στο νησί άνδρες της Σήμανσης από την αστυνομική διεύθυνση Μαγνησίας, οι οποίοι κατάφεραν να εντοπίσουν αποτύπωμα, μολονότι οι δράστες φέρονται ότι χρησιμοποιούσαν γάντια σύμφωνα με τον εφημέριο του ναού.

Οι θρασύτατοι διαρρήκτες εκτιμάται ότι διέρρηξαν τους ναούς τα ξημερώματα της Κυριακής ενώ το περιστατικό καταγγέλθηκε την επόμενη ημέρα από τον πατήρ Ευάγγελο Κεχριώτη, εφημέριο του ναού της Παναγίας Φανερωμένης, ο οποίος υπέβαλλε μήνυση κατά αγνώστων.

Προανάκριση για το περιστατικό διενεργεί το Α.Τ. Σκοπέλου ενώ στις έρευνες για τον εντοπισμό των ανδρών συνδράμει και το Λιμενικό Σώμα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου