ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Το μπλε της Σκοπέλου

το-μπλε-της-σκοπέλου-371399

Το μπλε του ουρανού και της θάλασσας σε συνδυασμό με την ηρεμία που προσφέρει το νησί της Σκοπέλου ενέπνευσε τη φωτογραφική ομάδα OramaPhotos ώστε να πραγματοποιήσει τετραήμερο φωτογραφικό workshop από τις 6 μέχρι τις 9 Ιουνίου με θέμα «Επεκτείνοντας την εμπειρία του μπλε στην καθημερινότητα» με εισηγητή το φωτογράφο Γιάννη Στρατουδάκη.

«Επιλέξαμε τη Σκόπελο γιατί επικρατούν ιδανικές συνθήκες για την επιτυχή πραγματοποίηση του συγκεκριμένου φωτογραφικού workshop», δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο εισηγητής του workshop, Γιάννης Στρατουδάκης. «Το εγχείρημα αυτό γίνεται για πρώτη φορά και στόχος του είναι μια πιο ουσιαστική προσέγγιση της φαινομενολογίας του χρώματος, ως το κυρίαρχο στοιχείο της μορφής, ένα στοιχείο δύσκολο ως προς τη χειραγώγησή του, αλλά εξαιρετικά επιδραστικό στην ανθρώπινη ψυχοσύνθεση. Το workshop επικεντρώνεται στο Μπλε και απευθύνεται σε φωτογράφους αλλά και σε άλλους δημιουργούς που χρησιμοποιούν το φωτογραφικό μέσο.», ανέφερε ο Γιάννης Στρατουδάκης.

Το κόστος συμμετοχής για τους ενδιαφερόμενους ανέρχεται στα 150 ευρώ και η τελευταία μέρα των εγγραφών ορίζεται η 28η Μαΐου. Το workshop περιλαμβάνει το θεωρητικό κομμάτι που σχετίζεται με το μπλε χρώμα, καθημερινές εργασίες πρακτικού περιεχομένου αλλά και κριτικές.

Η αναχώρηση των συμμετεχόντων θα πραγματοποιηθεί στις 14:00 από το λιμάνι του Βόλου με το Ε/Γ-Ο/Γ Πρωτεύς στις 6 Ιουνίου με τιμή εισιτηρίου 43 ευρώ με επιστροφή ανά άτομο και η διαμονή ορίζεται στην ειδική τιμή των 30 ευρώ ανά ημέρα συμπεριλαμβανομένης της πρωινής διατροφής σε καταλύματα που έχουν κανονιστεί από τη φωτογραφική ομάδα OramaPhotos.

Εκτός από το συγκεκριμένο workshop, ο Γιάννης Στρατουδάκης πραγματοποίησε τρεις φορές το workshop«Photostories: Από τη σύλληψη στη δημιουργία μιας φωτο-ιστορίας» στο Βόλο, δύο φορές, και μία στα Χανιά.

Για περισσότερες πληροφορίες αλλά και για δηλώσεις συμμετοχής, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν στα τηλ. 6980481611 (Γιάννης Στρατουδάκης) και 6973296166 (Νατάσα Καρακατσάνη) ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected]ή [email protected].

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου