ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Ρυθμίσεις οφειλών για το νερό

ρυθμίσεις-οφειλών-για-το-νερό-379038

Από τη ΔΕΥΑ Σκοπέλου, με 24 έως 100 δόσεις

Μέχρι και τις 31 Ιουλίου η Δημοτική Επιχείρηση Υδρευσης και Αποχέτευσης Σκοπέλου δίνει τη δυνατότητα υποβολής αιτήσεων για ρυθμίσεις ληξιπρόθεσμων οφειλών από κάθε είδους τέλη που έχουν βεβαιωθεί έως και την 31η Μαΐου 2014.

Πρόκειται για απόφαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑ Σκοπέλου, σε συνεδρίαση της περασμένης Παρασκευής, σύμφωνα με την οποία οι ρυθμίσεις των οφειλών μπορούν να γίνουν εφάπαξ ή από 24 έως 100 δόσεις, ανάλογα με το ύψος των οφειλών, με μικρότερη δόση τα 50 ευρώ.

Συγκεκριμένα, για οφειλές έως 5.000 ευρώ, οι δόσεις καθορίζονται έως 24 και οι προσαυξήσεις που προστίθενται ανέρχονται στα 20%. Για οφειλές από 5.000,01 έως 10.000 ευρώ, οι δόσεις είναι 48 με προστιθέμενες προσαυξήσεις 50%. Για οφειλές από 10.000,01 έως 20.000 ευρώ, οι δόσεις είναι 72 με προστιθέμενες προσαυξήσεις 70% ενώ άνω των 20.000,01 ευρώ, οι δόσεις ανέρχονται σε 100 με προστιθέμενες προσαυξήσεις 90%. Οι προσαυξήσεις υπολογίζονται βάσει της ημέρας υποβολής της αίτησης.

Οσον αφορά τις δόσεις, από την απόφαση της συνεδρίασης του Δ.Σ. της ΔΕΥΑ Σκοπέλου ορίζεται ότι οι δόσεις είναι σε μηνιαία βάση, άτοκες. Επίσης, δίνεται το δικαίωμα στον οφειλέτη να ποικίλλει το ύψος των δόσεων υπό την προϋπόθεση ότι δεν μειώνεται το συνολικό ετήσιο ποσό που πρέπει να καταβάλλει.

Ο πίνακας διακανονισμού οφειλών που ορίζει το ποσό της δόσης και την καταληκτική ημερομηνία καταβολής καταρτίζεται εντός τριών εργάσιμων ημερών από την υποβολή της αίτησης. Ο οφειλέτης, χωρίς ειδοποίηση, προσέρχεται στη ΔΕΥΑ Σκοπέλου και υπογράφει την αποδοχή του διακανονισμού καταβάλλοντας την πρώτη δόση, προκειμένου να θεωρηθεί διακανονισμένη η οφειλή του. Την επομένη της καταληκτικής ημερομηνίας καταβολής της δεύτερης απλήρωτης δόσης, η ρύθμιση ακυρώνεται, χάνοντας το δικαίωμα υποβολής νέας αίτησης διακανονισμού, με συνέπεια τη διακοπή ύδρευσης χωρίς προειδοποίηση και τη διακοπή αποχέτευσης, εφόσον πληρούνται συγκεκριμένες, μετά από έγγραφη προειδοποίηση.

Στη συγκεκριμένη ρύθμιση δεν υπάγονται συγκεκριμένα πρόστιμα και τα τέλη επανασύνδεσης. Οι υδρολήπτες που έχουν ενταχθεί σε προηγούμενες ρυθμίσεις μπορούν να μην ενταχθούν στην παρούσα ρύθμιση, εφόσον το επιθυμούν. Επίσης, αιτήσεις μπορούν να υποβάλλονται για περισσότερες από μία παροχές του ίδιου ιδιοκτήτη, ενώ σε περίπτωση υποβολής αίτησης από χρήστη υδρευόμενου ακινήτου, απαιτείται και η συναίνεση του ιδιοκτήτη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου