ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Αποκλεισμένη οικογένεια στο σπίτι της στη Σκόπελο

αποκλεισμένη-οικογένεια-στο-σπίτι-τη-379387

Γείτονας έκλεισε τη μοναδική είσοδο της κατοικίας

Χωρίς καμία πρόσβαση έχει μείνει οικογένεια στο σπίτι της που βρίσκεται στη Σκόπελο. «Αναγκάζομαι να πηδάω κάγκελα για να πάω στη δουλειά μου», δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Παναγιώτης Τριανταφύλλου, μέλος της οικογένειας που διαμένει στο αποκλεισμένο σπίτι.

Ρεπορτάζ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΑΣΙΑΣ

Το περιστατικό ήρθε στο φως της δημοσιότητας ύστερα από την ανάγκη διακομιδής μέλους της οικογένειας στο Κέντρο Υγείας Σκοπέλου το πρωί της Τρίτης. Συγκεκριμένα, το ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας κλήθηκε να παραλάβει τη μητέρα της οικογένειας από το σπίτι, αλλά ήταν ανέφικτο να προσεγγίσει το ασθενοφόρο. Χρειάστηκε η παρέμβαση των ανδρών της αστυνομίας, προκειμένου να γίνει προσβάσιμη η οικία μετά από σχεδόν μία ώρα.

Οπως επισημαίνει ο γιος της ασθενούς, Παναγιώτης Τριανταφύλλου στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, η μοναδική πρόσβαση της οικίας τους έχει αποκλειστεί από ένοικο γειτονικής οικίας.

Τον Απρίλιο του 2009, η οικογένεια του Παναγιώτη κέρδισε ασφαλιστικά μέτρα προκειμένου να έχει μία είσοδο στο σπίτι, η οποία είναι κοινή με τη γειτονική οικία. Το Μάρτιο του 2014 ερήμην τους, καθώς διαμένουν στη Θεσσαλονίκη κατά τη χειμερινή περίοδο, η αντίδικος ζήτησε την ανάκληση της απόφασης των ασφαλιστικών μέτρων, με αποτέλεσμα να την κερδίσει και να αποκλείσει τη μοναδική είσοδο του σπιτιού. Η οικογένεια του Παναγιώτη, όπως ο ίδιος εξηγεί, δεν έλαβε γνώση αυτής της δίκης, επειδή η αίτηση θυροκολλήθηκε στο σπίτι στη Σκόπελο, από το οποίο απουσίαζαν.

Λόγω δικαστικών περιπλοκών και ατυχιών, η πρόσβαση της οικογένειας στο σπίτι καθίσταται απρόσιτη εν έτει 2014, εγκυμονώντας κίνδυνο σε περίπτωση επείγουσας ανάγκης, όπως συνέβη την Τρίτη, με αποτέλεσμα να χρειαστεί η παρέμβαση της αστυνομίας για να «απεγκλωβιστεί» η ασθενής από το ίδιο της το σπίτι και να τύχει περίθαλψης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου