ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Αύξηση στις αεροπορικές αφίξεις με προορισμό τη Σκιάθο

αύξηση-στις-αεροπορικές-αφίξεις-με-πρ-381283

Περισσότερες πτήσεις charter και λιγότερες οι τακτικές

Αύξηση 84% για φέτος σε σχέση με το 2013 στις αφίξεις τουριστών στη Σκιάθο μέσω των αεροπορικών συνδέσεων προβλέπεται σύμφωνα με μελέτη που δημοσίευσε ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ).

Ρεπορτάζ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΑΣΙΑΣ

Σύμφωνα με τη μελέτη του ΣΕΤΕ, οι προγραμματισμένες θέσεις από το εξωτερικό προβλέπονται για αυτή τη θερινή σεζόν υπολογίζονται σε 193.160, 88.404 θέσεις περισσότερες από το 2013. Η Σκιάθος βρίσκεται στη 12η θέση της λίστας των προορισμών της μελέτης του ΣΕΤΕ με πρώτο στη λίστα το Ηράκλειο με 3.822.841 προγραμματισμένες θέσεις. Επίσης, στη Σκιάθο παρατηρείται αύξηση των πτήσεων charter και μείωση των τακτικών πτήσεων κατά 6% σε σχέση με πέρυσι.

Στη μελέτη του ΣΕΤΕ παρατηρείται μεγαλύτερη αύξηση της ζήτησης για θέσεις τους μήνες αιχμής (Ιούλιο και Αύγουστο), όταν ήδη οι πληρότητες των καταλυμάτων είναι πολύ υψηλές.

Η μελέτη του ΣΕΤΕ αφορά 16 αεροδρόμια και έγινε βάσει πρωτογενών στοιχείων της Εθνικής Αρχής Συντονισμού Πτήσεων (Ε.Α.Σ.Π.), από την οποία υποχρεούνται να ζητούν άδεια προσγείωσης οι αεροπορικές εταιρείες για τα περισσότερα αεροδρόμια της χώρας, προκειμένου να πραγματοποιήσουν μία πτήση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου