ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Τοποθέτηση βαρελιών στο δάσος Μαντράκι

τοποθέτηση-βαρελιών-στο-δάσος-μαντρά-386331

Περιέχουν συνολικά πέντε τόνους νερό για αντιπυρική προστασία

Σε τοποθέτηση βαρελιών με νερό προχώρησαν χτες το πρωί τα μέλη του πολιτιστικού συλλόγου «Η Σκιάθος» στη δασική περιοχή Μαντράκι.

Τα μέλη του συλλόγου τοποθέτησαν 21 βαρέλια με νερό για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στη δασική περιοχή, καθιστώντας με αυτό τον τρόπο διαθέσιμους 5 τόνους νερό.

Τα μπλε βαρέλια τα οποία συνέλλεξαν εθελοντές κατά τη διάρκεια της εβδομάδας εθελοντισμού για το περιβάλλον «Ολοι Μαζί Σκιάθος Καθαρή 2012, 2013, 2014» από τις βόρειες παραλίες του νησιού στις οποίες ξεβράστηκαν το χειμώνα, προέρχονται από μυδοκαλλιέργειες απ’ όπου δραπετεύουν μαζί με χιλιάδες πλαστικά άσπρα διχτάκια που είναι καταστροφικά για το θαλάσσιο περιβάλλον. Πέρα από την αντιπυρική προστασία, δίνεται το μήνυμα της επαναχρησιμοποίησης των υλικών.

Η δράση αποτελεί μέρος των πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει ο πολιτιστικός σύλλογος στο πλαίσιο του προγράμματος που εισήγαγε το Μάρτιο του 2011, υιοθετώντας τη δασική περιοχή Μαντράκι, η οποία αποτελεί μία από τις τρεις μικρές δασικές εκτάσεις κουκουναριάς που υπάρχουν στην Ελλάδα. Το δάσος στο Μαντράκι είναι ένα από τα σπανιότατα φυσικά δάση κουκουναριάς με υπόροφο αείφυλλα πλατύφυλλα που αναπτύσσεται σε αμμώδες έδαφος.

Ο Σύλλογος ευχαριστεί θερμά τον κ. Γιώργο Λιακόπουλο, Διοικητή του πυροσβεστικού κλιμακίου, τον κ. Βασίλη Ταμπάκη και τον κ. Παναγιώτη Τούρλα, της Υπηρεσίας Πρασίνου του Δήμου και το Δασοφύλακα, κ. Κώστα Βασιλείου, για την πολύτιμη συνεργασία, χωρίς την οποία δεν θα ήταν δυνατή η υλοποίηση της δράσης. Τέλος ο Σύλλογος ευχαριστεί το μέλος του, κ. Διαμαντή Μαθηνό, για τη διάθεση του μεταφορικού μέσου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου