ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Παράνομο «ψάρεμα»… πελατών ~ ΣΤΗ ΣΚΙΑΘΟ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ

παράνομο-ψάρεμα-πελατών-στη-σκιαθ-386975

Για μείωση των περιστατικών ενημερώνει ο λιμενάρχης στο νησί

Σε καταγγελίες για άγρα πελατών θα προχωρήσει η ένωση ενοικιαζόμενων δωματίων Σκιάθου για περιστατικά που έχουν εμφανιστεί και φέτος.

Ρεπορτάζ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΑΣΙΑΣ

Σύμφωνα με μέλος της ένωσης, η οποία αριθμεί 180 μέλη, δέκα περίπου άτομα που έχουν κάνει την εμφάνισή τους από το Πάσχα προσπαθούν να «ψαρέψουν» πελάτες στον ευρύτερο χώρο του παράλιου μετώπου της Σκιάθου, προωθώντας τα σε καταλύματα, διαδικασία η οποία απαγορεύεται από τη νομοθεσία.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, πρόκειται για άτομα που εργάζονται ακόμα και για επιχειρήσεις, οι οποίες δεν εμφανίζονται στην Εφορία. Η εμφάνισή τους είναι συχνή μέσα στις παράλιες επιχειρήσεις της Σκιάθου, ενοχλώντας τους παραθεριστές ακόμη και στους χώρους εστίασης.

Στη φουλ σεζόν, δηλαδή από μέσα Ιουλίου μέχρι μέσα Αυγούστου, οι «ψαράδες» πελατών αριθμούνται σε 50. Το μέλος της ένωσης ενοικιαζόμενων δωματίων Σκιάθου καταγγέλλει «επαγγελματίας» του είδους από το Βόλο μεταβαίνει τα καλοκαίρια στη Σκιάθο, κάνοντας τη συγκεκριμένη παράνομη δουλειά, προχωρώντας σε μυστικές συμφωνίες με ιδιοκτήτες καταλυμάτων, οι οποίες δεν εμφανίζονται στην εφορία.

«Αυτό είναι το μεγάλο μας μαρτύριο. Κανείς δεν ελέγχει. Εχουμε φτάσει στο σημείο να παραδώσουμε τα βιβλία μας στην εφορία. Κάτι πρέπει να κάνει το Υπουργείο Τουρισμού», αναφέρει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ το μέλος της ένωσης.

Καμία περίπτωση για φέτος

Σε τηλεφωνική επικοινωνία με το λιμενάρχη Σκιάθου, πλωτάρχη Νικόλαο Κατσάμπα, ενημέρωσε ότι τα περιστατικά άγρας πελατών δεν έχουν κάνει την εμφάνισή τους φέτος, ενώ την περσινή σεζόν τα δύο περιστατικά που εμφανίστηκαν, σταμάτησαν όταν έγιναν οι συστάσεις.

Επίσης, ανέφερε πως έχουν γίνει συστάσεις προς όλους τους αρμόδιους, προκειμένου να μην εμφανίζονται παρόμοια φαινόμενα στη χερσαία ζώνη του λιμένος Σκιάθου. Γι’ αυτό το λόγο έχουν παραχωρηθεί, ύστερα από την έκδοση άδειας από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σκιάθου, ο οποίος είναι φορέας διαχείρισης και εκμετάλλευσης της χερσαίας ζώνης του λιμανιού, από ένα κιόσκι στο σύλλογο Ενοικιαζομένων Δωματίων Σκιάθου και στο σύλλογο Ενοικιαζομένων Δωματίων Σκιάθου «Ο ΔΙΑΣ», προκειμένου οι ενδιαφερόμενοι που φτάνουν στο λιμάνι να ενημερώνονται για την επάρκεια και τις τιμές των δωματίων και να μην πέφτουν θύματα άγρας πελατών.

Καταγγελίες για φαινόμενα «ψαρέματος» πελατών μπορούν να γίνονται στην Τουριστική Αστυνομία, στο Αστυνομικό Τμήμα Σκιάθου ή στο Λιμεναρχείο, καθώς υπεύθυνοι για την τήρηση του νόμου στη χερσαία ζώνη του λιμανιού είναι οι λιμενικές αρχές.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία, η άγρα πελατών αποτελεί πλημμέλημα το οποίο διώκεται αυταπαγγέλτως, κατά το οποίο οι αρχές μπορούν να προχωρήσουν σε επ’ αυτοφώρω σύλληψη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου