ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Ιστιοπλοϊκός αγώνας στις Σποράδες

ιστιοπλοϊκός-αγώνας-στις-σποράδες-392245

Πάνω από 40 οι συμμετέχοντες

Θα δαμάσουν τον άνεμο με σκοπό τις πρώτες τρεις θέσεις το Σάββατο οι συμμετέχοντες στον 25ο ιστιοπλοϊκό αγώνα Βορείων Σποράδων που διοργανώνει ο ΙΟΒΑΘ αυτό το Σαββατοκύριακο στις Σποράδες.

Ρεπορτάζ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΑΣΙΑΣ

Ο αγώνας χωρίζεται σε δύο μέρες και θα λάβει μέρος μεταξύ Σκοπέλου και Αλοννήσου. Συγκεκριμένα, το Σάββατο ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 10:00 από τη Σκόπελο με κατεύθυνση τη Στενή Βάλλα (Πόρτα), τη νήσο Πελέρισσα (Κυρά Παναγιά) και θα επιστρέψουν στη Στενή Βάλλα, καλύπτοντας μία απόσταση 30 ναυτικών μιλίων.

Την Κυριακή, την τελευταία ημέρα του αγώνα, τα ιστιοφόρα θα ξεκινήσουν στις 10:00 από τη Στενή Βάλλα με κατεύθυνση τις νήσους Αδέλφια και θα καταλήξουν στη Σκόπελο. Η δεύτερη μέρα του αγώνα καλύπτει διαδρομή 21 ναυτικών μιλίων.

Στις 21:30, στο λιμάνι της Σκοπέλου θα γίνει η απονομή των βραβείων-κυπέλλων στους 3 πρώτους νικητές που θα αναδειχθούν από τις 3 κατηγορίες που θα συμμετάσχουν στον αγώνα αλλά και στους τρεις νικητές της γενικής κατάταξης.

Σύμφωνα με την πρόεδρο του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Ανοικτής Θαλάσσης Βόλου (Ι.ΟΒ.Α.Θ.), κ. Εριφύλη Βαρδάκη, οι συμμετοχές φέτος αναμένονται να ξεπεράσουν τις σαράντα. Μάλιστα, συμμετέχουν όμιλοι από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, όπως από την Καβάλα, καθώς, επίσης, και μία βουλγάρικη συμμετοχή.

Για το Σάββατο, ο καιρός στην περιοχή της Σκοπέλου αναμένεται να είναι αίθριος με ανέμους Βόρειους-Βορειοδυτικούς εντάσεως από 3 έως 5 μποφόρ. Την Κυριακή, το πρωί αναμένεται ασθενής βροχή ενώ από το μεσημέρι ο καιρός παρουσιάζει βελτίωση. Οι άνεμοι θα είναι Βόρειοι εντάσεως 4 με 5 μποφόρ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου