ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Ενστάσεις εγείρει το πλάνο της Τασκ Φορς

ενστάσεις-εγείρει-το-πλάνο-της-τασκ-φο-406904

Τον προβληματισμό του διατυπώνει ο δήμαρχος Σκοπέλου για το λιτό οργανόγραμμα

Εντονότατο προβληματισμό δημιουργεί το λιτό οργανόγραμμα που προτείνει η Τασκ Φορς για τους μικρούς Δήμους, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνεται και η Σκόπελος. Στο πλαίσιο αυτό, ο δήμαρχος του νησιού έχει διατυπώσει εγγράφως τις ενστάσεις του, τις οποίες θα συζητήσει σήμερα με στέλεχος της Τασκ Φορς, που βρίσκεται στο νησί γι’ αυτό το λόγο.

Ενόψει της τελικής συνάντησης που συγκάλεσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή το πρωί της ερχόμενης Πέμπτης στην Αθήνα, με τους δημάρχους των πέντε Δήμων που επισκέφθηκαν τα στελέχη της Τασκ Φορς, ο κ. Μιχελής, διατυπώνει τον έντονο προβληματισμό του για το προτεινόμενο οργανόγραμμα.

Συγκεκριμένα, ο δήμαρχος Σκοπέλου είχε εγείρει ορισμένες ενστάσεις σχετικά με το ένα από τα τρία εγχειρίδια που έχουν καταρτιστεί και έχουν ως θέμα την οργάνωση των δήμων, διαβλέποντας τη δημιουργία ενός λιτού οργανογράμματος.

Παράλληλα, δημιουργεί έντονο προβληματισμό η οδηγία που δίνεται από την Τασκ Φορς για την στελέχωση του γραφείου προγραμματισμού.

«Είχαμε προβλέψει και έχει εγκριθεί στο οργανόγραμμά μας η δημιουργία γραφείου προγραμματισμού, αλλά ποτέ δεν μας επέτρεψαν να κάνουμε τις προσλήψεις που χρειάζεται το γραφείο» όπως επισημαίνει ο ίδιος. Στη συνάντηση που θα έχει σήμερα με το στέλεχος της Τασκ Φορς που βρίσκεται εκτάκτως στη Σκόπελο, ο κ. Μιχελής θα συζητήσει διεξοδικά τις ενστάσεις που είχε καταθέσει εγγράφως στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, προκειμένου να διαπιστώσει εάν έχουν ληφθεί υπόψη, στον προτεινόμενο σχεδιασμό για τους μικρούς δήμους.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου