ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Στην Αλόννησο η Hellenic Sea planes ~ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΓΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟ 2015

στην-αλόννησο-η-hellenic-sea-planes-προσδοκιεσ-για-λε-406914

Υπογράφηκε η σύμβαση με την ανάδοχο εταιρία για τη δημιουργία υδατοδρόμιου στο νησί

Υπογράφηκε τις προηγούμενες μέρες η τελική σύμβαση μεταξύ των ιθυνόντων του Δήμου Αλοννήσου και της αναδόχου για το υδατοδρόμιο της Αλοννήσου, «Υδατοδρόμια Σποράδων ΙΚΕ» θυγατρικής εταιρείας της Υδροπλάνα Ελλάδας Α.Ε/ Hellenic Seaplanes S.A, που ορίστηκε μετά την επιτυχή αξιολόγηση της από την επιτροπή διαγωνισμού που συστήθηκε από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Αλοννήσου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ανάδοχος εταιρία θα καταθέσει εντός της εβδομάδας το φάκελο στο αρμόδιο Υπουργείο, προκειμένου να λάβει αδειοδότηση και να ξεκινήσει δρομολόγια από την επόμενη χρονιά και πριν την έναρξη της θερινής σεζόν.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Αλοννήσου, Μιχάλης Καλογιάννης, αναφέρει ότι η καθυστέρηση που παρατηρείται «οφείλεται στην ασάφεια του Υπουργείου σχετικά με το νομικό πλαίσιο που θα διέπει τη λειτουργία των υδατοδρομίων και ευελπιστούμε, προσθέτει ο ίδιος, ότι τα δρομολόγια θα ξεκινήσουν τελικά το Μάρτιο του 2015, προκειμένου να προλάβουμε την επόμενη τουριστική σεζόν».

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Αλοννήσου εκτιμά ότι η έλευση υδροπλάνων στο νησί θα επιφέρει σημαντικά οφέλη ως προς την εξυπηρέτηση του ντόπιου πληθυσμού καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, ενώ παράλληλα θα συμβάλουν στην αναβάθμιση του τουρισμού. Η Σκύρος και η Αλόννησος εκτιμάται ότι θα συμπεριληφθούν μεταξύ των πρώτων σταθμών άφιξης υδροπλάνων, καθώς έχουν ήδη ολοκληρώσει τις απαιτούμενες διαδικασίες, προκειμένου να «φιλοξενήσουν» τη λειτουργία υδατοδρόμιων.

Την ίδια στιγμή η γειτονική Σκόπελος βρίσκεται σε εξελικτική διαδικασία, καθώς στις 28 Ιουλίου έχει οριστεί η διαδικασία της δημοπρασίας για την ανάδειξη της αναδόχου εταιρίας, η οποία θα αναλάβει το κόστος της δημιουργίας και λειτουργίας υδατοδρόμιου, σε συγκεκριμένο τμήμα του λιμανιού, που θα παραχωρηθεί έναντι ενοικίου από το Δήμο Σκοπέλου, κατ’ αντιστοιχία με το Δήμο Αλοννήσου.

Η Σκιάθος βρίσκεται, τέλος, σε φάση αναμονής, προκειμένου να προχωρήσει στα περαιτέρω, αφού προηγουμένως οριστικοποιηθεί το νομικό καθεστώς και ξεκινήσει η λειτουργία των υδατοδρομίων. «Εχουμε ήδη καταλήξει στο χώρο που θεωρούμε ως τον πλέον κατάλληλο για τη δημιουργία υδατοδρόμιου στη Σκιάθο, αλλά θα προχωρήσουμε στα περαιτέρω, όταν θα εφαρμοστεί στην πράξη η πτήση των υδροπλάνων» όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά, ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σκιάθου, Πασχάλης Πασχάλης.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου