Ανακατασκευάζονται καλντερίμια στη Σκόπελο συνολικού προϋπολογισμού 550.000,00 ευρώ

Τελευταία ενημέρωση: 2014-07-21, 12:08:55
Ανακατασκευάζονται καλντερίμια στη Σκόπελο συνολικού προϋπολογισμού 550.000,00 ευρώ

Η δημοπράτηση στο ενταγμένο έργο στο Ε.Σ.Π.Α. Θεσσαλίας «Ανακατασκευή καλντεριμιών οικισμών Σκοπέλου & Γλώσσας», εγκρίθηκε πρόσφατα συνολικού προϋπολογισμού 550.000,00€, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ.

Με το έργο εξασφαλίζεται η λιθόστρωση υφισταμένων Καλντεριμιών, με φυσικούς πλακοειδείς λίθους, στους οικισμού Σκοπέλου και Γλώσσας, συνολικού μήκος μέτρων 1.100μ και μέσου πλάτους μέτρων 3,50μ. , επιτυγχάνοντας με τον τρόπο αυτό την αισθητική αλλά και λειτουργική αναβάθμιση των δύο οικισμών, προς βελτίωση των χρηστών τους, κατοίκων και επισκεπτών.

Ειδικότερα, υπογράφηκε από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κωνσταντίνο Αγοραστό η προέγκριση δημοπράτησης της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής Θεσσαλίας για το εν λόγω έργο και αναμένεται πλέον ο διαγωνισμός για το έργο που θα διενεργηθεί από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, Δικαιούχο και Φορέα υλοποίησης του έργου, για την ανάθεση και εκτέλεσή του. Κύριος του έργου είναι ο Δήμος Σκοπέλου. Το έργο εντάχθηκε στο Ε.Σ.Π.Α. τον Απρίλιο 2014 και είναι μέρος του Ολοκληρωμένου Σχεδίου Ανάπτυξης Νήσου Σκοπέλου (ΟΣΑΝ). Συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Πρόκειται για την ανακατασκευή καλντεριμιών, εντός των ορίων των οικισμών Σκοπέλου και Γλώσσας του Δήμου Σκοπέλου, σε δρόμους που αποτελούν τον κύριο οδικό άξονα στο εσωτερικό των οικισμών αυτών. Ειδικότερα στον οικισμό Σκοπέλου η ανακατασκευή – ανάπλαση αφορά στους ακόλουθους δρόμους α) από Περιφερειακή Οδός, Αγιος Νικόλαος των Κήπων, Παλαιό κτίριο ΟΤΕ, Αγία Αικατερίνη έως και την Πλατεία Δελίτσικου, συνολικού μήκους μέτρων 560μ και β) από Παραλιακή Οδό (κτίριο Ξενία), Πλατεία Δελίτσικου, Εκκλησία Παναγίτσας Ελευθερώτριας έως και την Περιφερειακή Οδό, συνολικού μήκους μέτρων 330μ.

Στον οικισμό Γλώσσας η ανακατασκευή – ανάπλαση περιλαμβάνει των δρόμο από Επαρχιακή Οδό (Σχολεία) έως το κτίριο της Δημοτικής Κοινότητας, συνολικού μήκους μέτρων 210μ.

 

                                                                                      

* Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο google news για άμεση ενημέρωση.
* Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
5
+
3
=