Σε «τροχιά» υλοποίησης μέσα στο 2015 υδατοδρόμια σε Βόλο, Σκόπελο και Αλόννησο

Τελευταία ενημέρωση: 2014-07-21, 10:35:02
Σε «τροχιά» υλοποίησης μέσα στο 2015 υδατοδρόμια σε Βόλο, Σκόπελο και Αλόννησο

Πάνω από 30 υδατοδρόμια βρίσκονται σε τροχιά υλοποίησης στην Ελλάδα και αναμένεται να είναι έτοιμα μέσα στους επόμενους μήνες, μεταξύ των οποίων βρίσκονται και τα υδατοδρόμια Βόλου, Σκοπέλου και Αλοννήσου.

Η κατασκευή των υδατοδρομίων βρίσκεται στη φάση της αδειοδότησης και πολλά από αυτά αναμένεται να είναι έτοιμα την άνοιξη του 2015. Ειδικότερα η εταιρία Υδροπλάνα Ελλάδας Α.Ε. έχει ξεκινήσει διαδικασίες για την κατασκευή 15 υδατοδρομίων, μεταξύ άλλων σε Τήνο, Βόλο, Σκόπελο, Αλόννησο, Σκύρο, Αμφιλοχία και Ζάκυνθο.

Στο μεταξύ έχουν προχωρήσει οι διαδικασίες δημιουργίας υδατοδρομίων σε έξι λίμνες: Της Τριχωνίδας στο Αγρίνιο, της Παμβώτιδας στα Ιωάννινα, του Καϊάφα στη Ζαχάρω Ηλείας, του Πολυφύτου στην Κοζάνη, της Κερκίνης στις Σέρρες και της Μεγάλης Πρέσπας στη Φλώρινα.

Τέλος η εταιρεία «Ελληνικά Υδατοδρόμια» έχει εγκριθεί να αδειοδοτήσει 16 υδατοδρόμια συνολικά στη χώρα: Κέρκυρας (ιδιοκτησίας του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας),Παξών (ιδιοκτησίας του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας), Ερείκουσας (ιδιοκτησίας του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας), Οθωνών(ιδιοκτησίας του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας), Πάτρας (ιδιοκτησίας του Οργανισμού Λιμένος Πάτρας), Ρεθύμνου (ιδιοκτησίας του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ρεθύμνου), Λαυρίου (ιδιοκτησίας του Οργανισμού Λιμένος Λαυρίου), Ηρακλείου (ιδιοκτησίας του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου), Λίμνης Βεγορίτιδας (ιδιοκτησίας Δήμου Αμυνταίου),Ραφήνας (ιδιοκτησίας του Οργανισμού Λιμένος Ραφήνας), Χερσονήσου (ιδιοκτησίας του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Χερσονήσου Κρήτης), Σίφνου (ιδιοκτησίας του Δημοτικού Λιμενικού Σίφνου, Πόρου (ιδιοκτησίας του Δημοτικού Λιμενικού Πόρου), Χανίων (ιδιοκτησίας του Δημοτικού Λιμενικού Χανίων).

 

 

* Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο google news για άμεση ενημέρωση.
* Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
1
+
8
=