Τριήμερη εκδήλωση γευσιγνωσίας στη Γλώσσα

Τελευταία ενημέρωση: 2014-07-19, 10:43:59
Τριήμερη εκδήλωση γευσιγνωσίας στη Γλώσσα

Ξεκίνησε χθες με την παρουσίαση των τοπικών πιάτων της Γλώσσας

Ξεκίνησαν χθες το απόγευμα οι εκδηλώσεις του Πολιτιστικού και Εξωραϊστικού Συλλόγου Γλώσσας με την εκδήλωση «Γεύσεις και Προϊόντα της Γλώσσας».

Ο πολιτιστικός σύλλογος Γλώσσας σε συνεργασία με το Κέντρο Σποράδες - Βιώσιμη Ανάπτυξη - Παράδοση διοργανώνει τριήμερη εκδήλωση με θέμα τις γεύσεις και τα προϊόντα της Γλώσσας, όπου οι κάτοικοι της Σκοπέλου και οι τουρίστες μπορούν να δοκιμάσουν και να γευθούν τα Γλωσσιώτικα πιάτα και να μάθουν τις παραδοσιακές τεχνικές του μαγειρέματός τους. Η τριήμερη εκδήλωση πραγματοποιείται στο ίδρυμα Κέντρο Σποράδες, απέναντι από το βενζινάδικο Ελινόϊλ στη Γλώσσα.

Χθες στις 7 το απόγευμα, την εκδήλωση άνοιξε το γεύμα τύπου με προσκεκλημένους ομιλητές παλιούς επαγγελματίες της εστίασης από την περιοχή και Γλωσσιώτισσες μαγείρισσες. Ο πρόεδρος του πολιτιστικού και εξωραϊστικού συλλόγου Γλώσσας, κ. Γιώργος Μαριδάκης, απηύθυνε χαιρετισμό στην έναρξη της εκδήλωσης και έκανε αναφορά στα προϊόντα και στις παραδοσιακές γεύσεις τις Γλώσσας ενώ η κ. Ελένη Γιαννοπούλου παρουσίασε τα γλυκά που έχουν ως βάση το αμύγδαλο, όπως τα χαμαλιά, τα αμυγδαλωτά και το γλυκό μύγδαλο.

Οι παρευρισκόμενοι θα έχουν μέχρι την Κυριακή τη δυνατότητα να δοκιμάσουν τις γεύσεις και τα παραδοσιακά τοπικά προϊόντα της Γλώσσας, όπως το φιλέτο ψαριού με πατάτες και δαμάσκηνα στο φούρνο, φακές με ξινά δαμάσκηνα, διάφορα θαλασσινά με δαμάσκηνα καθώς και διάφορα τυριά και το ριζόγαλο.

* Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο google news για άμεση ενημέρωση.
* Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
7
+
6
=