ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Σκοπελίτισσα από τις …Μπαχάμες η νεότερη πρόεδρος τοπικού συμβουλίου

σκοπελίτισσα-από-τις-μπαχάμες-η-νεότ-430978

Η προσφορά σε όλα πεδία αποτελεί κινητήριο δύναμη για την 28χρονη Γεωργία Διαμάντου, η οποία είναι η νεώτερη πρόεδρος τοπικού συμβουλίου που εξελέγη στο Νέο Κλήμα της Σκοπέλου.

Αξια κόρη του Νίκου Διαμάντου και της Αλεξάνδρας Διαμάντου – Σαλπαδήμου, που ασχολείται, σημειωτέον, επί δώδεκα χρόνια με τα κοινά ως δημοτική σύμβουλος, η δευτερότοκη Γεωργία, έχει γεννηθεί στις εξωτικές Μπαχάμες και δραστηριοποιείται επαγγελματικά στο νησί ως ασφαλιστική σύμβουλος, συνδράμοντας παράλληλα με ιδιαίτερο ζήλο την οικογενειακή επιχείρηση.

Η νεοεκλεγείσα πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου νέου Κλήματος, με το συνδυασμό του Σταμάτη Περίσση, είναι παράλληλα πρόεδρος του τοπικού Αθλητικού Ομίλου Κεραυνός, τα δύο τελευταία χρόνια, αναπτύσσοντας πολύ αξιόλογο έργο. Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, αναφέρει ότι οι γονείς της μητέρας της, Κωνσταντίνος και Φωτεινή Σαλπαδήμου, είχαν μεταναστεύσει πολλές δεκαετίες πριν στις Μπαχάμες, αναζητώντας μια καλύτερη ζωή και δημιούργησαν το πρώτο Ελληνικό εστιατόριο, που έμελλε να αποτελέσει τη βάση μιας πολύ επιτυχημένης επιχειρηματικής οικογενειακής δραστηριότητας, που συνεχίζεται μέχρι σήμερα.

Η δυναμική Γεωργία, η οποία μετοίκησε σε πολύ μικρή ηλικία στη Σκόπελο με τους γονείς της, αποφάσισε να μείνει στο αγαπημένο της νησί, προκειμένου να συμβάλει με όλες της τις δυνάμεις, στην ανάπτυξή του. «Με ενδιέφερε πάντα το νησί και ήθελα να ασχοληθώ με τα κοινά, προκειμένου να αναβαθμιστεί ο τόπος μου και να αλλάξει η νοοτροπία που υπάρχει», επισημαίνει η ίδια. Αναφερόμενη, παράλληλα στο έργο που αναπτύσσει ο Σύλλογος στον οποίο είναι πρόεδρος, υπογραμμίζει ότι «κατορθώσαμε να ενώσουμε μεγάλο ποσοστό του τοπικού πληθυσμού, νέους αλλά και μεγαλύτερης ηλικίας, ως εθελοντές, προκειμένου να βελτιωθούν οι αθλητικές υποδομές στο χωριό μας».

Ονειρο και στόχος της νέας προέδρου, είναι η βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων, η βελτίωση της προσβασιμότητας, αλλά και η δημιουργία υποδομών. «Το Α και το Ω είναι η καθημερινότητα» αναφέρει η ίδια και προσθέτει ότι «θέλω να ενώσω τους ανθρώπους, προκειμένου να αντιληφθούν ότι αν δεν κάνουμε κάτι από κοινού, δεν πρόκειται να αλλάξουν ποτέ τα πράγματα». Πάγια θέση της Γεωργίας Διαμάντου είναι ότι «για να αλλάξει ο τόπος μας προς το καλύτερο, πρέπει να αλλάξει η νοοτροπία. Πρέπει να προβάλουμε και να προωθήσουμε προς τα έξω το χωριό μας και κατ’ επέκταση το νησί μας, διότι το μεγαλύτερο ποσοστό των ντόπιων, ζουν από τον τουρισμό».

Η νεοεκλεγείσα πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Νέου Κλήματος υπογραμμίζει παράλληλα την ανάγκη βελτίωσης της προσβασιμότητας στην πανέμορφη παραλία Χόβολο, αλλά και της δημιουργίας υποδομών, που θα ενισχύσουν την τουριστική κίνηση στην συγκεκριμένη περιοχή. Η γενικότερη φιλοσοφία της αποτυπώνεται χαρακτηριστικά στη φράση: «Θα κάνω ότι καλύτερο μπορώ κι έχουμε κάθε καλή διάθεση να συνεργαστούμε με τη νέα δημοτική αρχή για το κοινό καλό. Δεν σταματούν όλα στην κρίση και δεν πρέπει να σηκώνουμε τα χέρια ψηλά, αλλά να προσπαθούμε πάντα για το καλύτερο».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου