ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Διήμερο φεστιβάλ παραδοσιακών χορών στη Σκιάθο

διήμερο-φεστιβάλ-παραδοσιακών-χορών-437171

Συνάντηση με παραδοσιακά συγκροτήματα από το Σύλλογο Γυναικών

Διήμερο φεστιβάλ παραδοσιακών χορών διοργανώνεται την Πέμπτη 3 και την Παρασκευή 4 Ιουλίου στις 21.00 στο νησί του Παπαδιαμάντη, με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γυναικών Σκιάθου. Ο ίδιος Σύλλογος διοργανώνει κάθε χρόνο μουσικοχορευτική εκδήλωση στο Ανοιχτό Θέατρο στο Μπούρτζι, παρουσιάζοντας όλα τα μέλη του χορευτικού συγκροτήματός του, επιθυμώντας να δείξει το σπουδαίο έργο που πραγματοποιείται σε όλη τη διάρκεια του έτους για την εκμάθηση, διάσωση και ανάδειξη των ελληνικών παραδοσιακών χορών και τραγουδιών.

Φέτος διοργανώνει διήμερο φεστιβάλ παραδοσιακών χορών, τις προαναφερθείσες ημερομηνίες, φιλοξενώντας άλλα τέσσερα μουσικά συγκροτήματα, τα οποία είναι: Χορευτικός – Λαογραφικός Όμιλος Λιβαδειάς, Εκπολιτιστικός – Εξωραϊστικός Σύλλογος Κάστρου, Όμιλος Παράδοσης & Λαογραφίας Καμένων Βούρλων, Πολιτιστικός & Περιβαλλοντικός Σύλλογος Ακραιφνίου.

Ολα τα μέλη των χορευτικών συγκροτημάτων θα παρουσιάσουν ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς από όλες τις περιοχές της χώρας μας, συνοδεία παραδοσιακών μουσικών οργάνων.

Στην εκδήλωση αυτή θα συμμετέχει και η νεοσύστατη χορωδία παραδοσιακού τραγουδιού του Συλλόγου Γυναικών Σκιάθου, την οποία διευθύνει η καθηγήτρια Μουσικής κα Φανή Μπαρμπή.

Επίσης στην αρχή της εκδήλωσης θα παρουσιασθεί μια 15λεπτη ταινία παραγωγής του Συλλόγου, παρουσιάζοντας την παραδοσιακή φορεσιά της Σκιάθου, την οποία επιμελήθηκε η κα Γιάννα Γιακουμάτου. Η είσοδος είναι ελεύθερη και θα υπάρχει λαχειοφόρος με ένα ευρώ τον λαχνό με πολλά και πλούσια δώρα για την ενίσχυση του Συλλόγου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου