ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Εξτρίμ γάμοι στις Σποράδες ~ ΥΠΟΒΡΥΧΙΟ ΜΠΑΤΣΕΛΟΡ ΠΑΡΤΙ

εξτρίμ-γάμοι-στις-σποράδες-υποβρυχιο-437827

Μπάτσελορ πάρτι με κατάδυση στην Αλόννησο

Κερδίζουν διαρκώς έδαφος οι γάμοι με πινελιές πρωτοτυπίας, στα νησιά των Βορείων Σποράδων, όπου πέρα από το πρότυπο του «Μαμα μία», ενσωματώνονται εναλλακτικές δράσεις και προτάσεις στην τελετή. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, ο γάμος ζευγαριού από τον Καναδά, που πραγματοποιήθηκε στην Αλόννησο και συνδυάστηκε με υποβρύχιο μπάτσελορ.

Συγκεκριμένα, ο γαμπρός και οι φίλοι του, την προηγούμενη του γάμου, συνδύασαν το μπάτσελορ πάρτι με κατάδυση στη θαλάσσια περιοχή της Περιστέρας, αποτυπώνοντας με υποβρύχια κάμερα τα στιγμιότυπα, που πλέον κοσμούν το γαμήλιο άλμπουμ. Ο γάμος, που ήταν θρησκευτικός, τελέστηκε στον ιερό ναό Αγίας Παρασκευής στο Πατητήρι, ενώ το γαμήλιο γλέντι που «φιλοξενήθηκε» στο Λεφτό γιαλό, περιελάμβανε γεύμα για τους 160 καλεσμένους και στη συνέχεια ολονύκτιο πάρτι στο μπιτς μπαρ που βρίσκεται στη συγκεκριμένη περιοχή. Η τελετή και η διοργάνωση άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις στους συμμετέχοντες, οι οποίοι απόλαυσαν παράλληλα την Αλόννησο και τις φυσικές της ομορφιές, στη διάρκεια της παραμονής τους.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Κώστας Ευσταθίου, πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Αλοννήσου και ιδιοκτήτης τουριστικού γραφείου, υπογραμμίζει ότι «υπάρχει ενδιαφέρον από μελλόνυμφους να εντάξουν κι άλλες δραστηριότητες στο γάμο τους, αλλά η Αλόννησος είναι μικρός προορισμός και προσπαθούμε με όλες μας τις δυνάμεις να προσφέρουμε εναλλακτικές προτάσεις, που έχουν άμεση σχέση με τη φυσιογνωμία και τις τοπικές γεύσεις του νησιού». Παράλληλα ο κ. Ευσταθίου, ο οποίος πέρα από τη διοργάνωση γάμων δραστηριοποιείται και στο πεδίο της κατάδυσης, επισημαίνει ότι το κάθε ζευγάρι έχει τη δική του οπτική πάνω στο γάμο αλλά όσοι έρχονται στην Αλόννησο, ζητούν «κάτι πιο λιτό, πιο φυσικό, πιο απλό, χωρίς πολλές πολυτέλειες».

Εξίσου ενδιαφέροντα στοιχεία συνθέτουν το γάμο αλλοδαπών, που τελέστηκε πρόσφατα στη Σκόπελο. Πρόκειται για ζευγάρι Σκωτσέζων, 70 ετών η νύφη και 68 ο γαμπρός, οι οποίοι ακολουθώντας τη συμβουλή του προσωπικού τους αστρολόγου, τέλεσαν τους γάμους τους στις 8 το πρωί, στο ξενοδοχείο όπου διέμεναν. Μετά το πλούσιο πρωινό που απόλαυσαν με τους 48 προσκεκλημένους φίλους τους, άπαντες ψυχοθεραπευτές από τη Σκωτία, μεταφέρθηκαν με την φροντίδα του γραφείου που διοργάνωσε την τελετή, στην παραλία της Μηλιάς. Εκεί απόλαυσαν πικ νικ με σπιτικές λιχουδιές, ντολμαδάκια και τυρόπιτες, σαλάτες, μπύρες και ποτά, τα οποία είχαν τοποθετηθεί σε πρωτότυπο ψυγείο. Συγκεκριμένα, επιστρατεύτηκε μικρή πλαστική βάρκα, στην οποία τοποθετήθηκε άφθονος πάγος, προκειμένου να διατηρηθούν κρύα τα ποτά, ενώ το πρωτότυπο γαμήλιο πικ νικ, διήρκεσε μέχρι αργά το απόγευμα.

«Γενικώς υπάρχει ενδιαφέρον να κάνουν κάτι διαφορετικό οι μελλόνυμφοι, που επιλέγουν τη Σκόπελο» αναφέρει στο σημείο αυτό ο τουριστικός πράκτορας Βαγγέλης Δρόσος, εκπροσωπώντας το γραφείο που διοργάνωσε τον παραπάνω γάμο. Υπάρχει, σημειωτέον, ενδιαφέρον από Λιθουανούς για την επόμενη χρονιά, οι οποίοι επιθυμούν να παντρευτούν στη Σκόπελο, συνδυάζοντας με νεανικές μπάντες το γαμήλιο γλέντι. «Γενικώς, προσθέτει ο ίδιος, υπάρχει ενδιαφέρον προκειμένου να ενταχθούν κι άλλες δραστηριότητες στο γάμο και υπάρχει μια σχετική πρωτοτυπία» πέρα από τα ήδη γνωστά, που παραπέμπουν στο στιλ αλά Μάμα μία.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου