ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Προσέκρουσε ο Πρωτεύς την ώρα της πρόσδεσης στον προβλήτα της Γλώσσας

προσέκρουσε-ο-πρωτεύς-την-ώρα-της-πρόσ-445876

Προσέκρουσε στην προβλήτα του λιμένα Γλώσσας χθές το απόγευμα το Ε/Γ-Ο/Γ Πρωτεύς προκαλώντας αναστάτωση στους επιβάτες. Ευτυχώς δεν αναφέρθηκε κανένας τραυματισμός.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην προσπάθειά του να πρυμνοδετήσει στο λιμάνι της Γλώσσας και πιθανόν από απροσεξία, το πλοίο προσέκρουσε στο κρηπίδωμα με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένα βαθούλωμα διαμέτρου 20-25 εκατοστών στο αριστερό τμήμα της πρύμνης και σε ύψος περίπου 2 μέτρων πάνω από την ίσαλο γραμμή. Επίσης, στο βαθούλωμα παρουσιάστηκε ρηγμάτωση ανοίγματος μήκους και ανοίγματος 10 εκατοστών. Από την πρόσκρουση δεν τραυματίστηκε κανείς από τους 63 επιβάτες ούτε διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση ή εισροή υδάτων.

Μετά την πρόσκρουση, ο λιμενικός σταθμός Γλώσσας εξέδωσε απαγορευτικό απόπλου και επιθεωρήθηκε από τοπικό κλιμάκιο επιθεώρησης πλοίων. Σήμερα το πρωί, δόθηκε η άδεια να πλεύσει κενό επιβατών στο λιμάνι του Βόλου προκειμένου να αποκατασταθεί η ζημιά και να συνεχίσει τα δρομολόγιά του. Αφού έγινε η απαραίτητη ηλεκτροσυγκόλληση για την αποκατάσταση της ζημιάς και έγινε η προσκόμιση σχετικού βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που παρακολουθεί το πλοίο, το Ε/Γ-Ο/Γ Πρωτεύς επιθεωρήθηκε από κλιμάκιο Επιθεώρησης Εμπορικών Πλοίων της Θεσσαλονίκης το οποίο το έκρινε αξιόπλοο.

Το Ε/Γ-Ο/Γ Πρωτεύς στη συνέχεια αναχώρησε από το λιμάνι του Βόλου συνεχίζοντας τα δρομολόγιά του για την εξυπηρέτηση των επιβατών.

Κάποιοι από τους 22 επιβάτες που είχαν τελικό προορισμό το Μαντούδι, προωθήθηκαν σήμερα με πλοίο προς τον Αγιο Κωνσταντίνο ενώ κάποιοι άλλοι θα αποπλεύσουν αύριο για το Μαντούδι με το Ε/Γ-Ο/Γ Πρωτεύς ενώ η διαμονή τους στη Γλώσσα εξυπηρετήθηκε με μέριμνα της ΑΝΕΣ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου