ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Παράνομοι ψαροντουφεκάδες στο Θαλάσσιο Πάρκο Αλοννήσου

παράνομοι-ψαροντουφεκάδες-στο-θαλάσ-447198

Τρία άτομα συνελήφθησαν από λιμενικούς για αλιεία στην προστατευόμενη περιοχή

Τρεις ημεδαποί οι οποίοι ψάρευαν με ψαροντούφεκο συνελήφθησαν το απόγευμα της Δευτέρας στα χωρικά ύδατα του Εθνικού Θαλασσίου Πάρκου της Αλοννήσου.

Ρεπορτάζ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΑΣΙΑΣ

Οι ημεδαποί από τη Βόρεια Ελλάδα συνελήφθησαν από άνδρες του λιμενικού σώματος στην περιοχή του Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου ψαρεύοντας με ψαροντούφεκο τη Δευτέρα το απόγευμα. Ακολουθώντας τη διαδικασία του αυτόφωρου, οι ημεδαποί μεταφέρθηκαν στο λιμεναρχείο Αλοννήσου και μεταφέρθηκαν χτες το πρωί στον εισαγγελέα Βόλου, ο οποίος αφού τους επέβαλε το προβλεπόμενο πρόστιμο, τους άφησε ελεύθερους.

Σύμφωνα με τον ιχθυολόγο του Εθνικού Θαλασσίου Πάρκου Σπύρο Ιωσηφίδη, φέτος οι θαλάσσιες περιπολίες των φυλάκων του πάρκου έχουν εντοπίσει τρεις περιπτώσεις παράνομης αλιείας από την αρχή της χρονιάς.

«Πόλος έλξης»

Ο κ. Ιωσηφίδης πρόσθεσε ότι ο πλούτος της βιοποικιλότητας του πάρκου αποτελεί πόλο έλξης για επίδοξους αλιείς, οι οποίοι δεν υπολογίζουν το κόστος της περιβαλλοντικής καταστροφής μέσω της αλίευσης των απειλούμενων ειδών που βρίσκονται στο πάρκο.

Επίσης, ανέφερε πως το πρόστιμο για τους παράνομους αλιείς που εντοπίζονται εντός των ορίων του πάρκου είναι ιδιαίτερα τσουχτερό, όπως προβλέπεται από τον κατάλογο προστίμων κατά παράβαση και περιοχή του Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου Αλοννήσου-Βορείων Σποράδων ο οποίος δημοσιοποιήθηκε στις 17 Δεκέμβρη του 2012.

Συγκεκριμένα, το πρόστιμο που προβλέπεται για την αλίευση με ψαροντούφεκο κατά τη διάρκεια της ημέρας ανέρχεται στα 2.000 ευρώ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου