ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Κοντά στους άπορους του νησιού ο πολιτιστικός σύλλογος «Η Σκιάθος»

κοντά-στους-άπορους-του-νησιού-ο-πολιτ-450941

Πρωτοβουλίες έχει πάρει εδώ και ενάμιση χρόνο ο πολιτιστικός σύλλογος «Η Σκιάθος» προκειμένου να ενισχύσει τις άπορες οικογένειες με τη συνδρομή διάφορων φορέων.

Με πρωτοβουλία του συλλόγου, προτάθηκε στην Ενωση Ελλήνων Εφοπλιστών τον Οκτώβριο του 2012 η ένταξη των άπορων οικογενειών στο πρόγραμμα υποστήριξης που υλοποιεί η Ενωση. Επιτεύχθηκε η ένταξη 52 οικογενειών, οι οποίες λαμβάνουν ένα μηνιαίο δέμα βάρους 35 κιλών μελετημένο να καλύπτει τις βασικές τους ανάγκες.

Τη συγκεκριμένη δράση, η οποία συνεχίζεται μέχρι τα τέλη του 2014, συντονίζει η αντιδήμαρχος Σκιάθου, κ. Λίτσα Τσολοβίκου, η οποία δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ πως το πρόγραμμα που γίνεται εδώ και 1,5 χρόνο είναι σημαντικό και πως οι ανάγκες είναι πολύ αυξημένες. Ο σύλλογος ευχαρίστησε εγγράφως την Ενωση Ελλήνων Εφοπλιστών για το σπουδαίο φιλανθρωπικό έργο, εξαιρετικά χρήσιμο και απαραίτητο στις μέρες μας.

Η ναυτιλιακή εταιρεία «HellenicSeaways» έδειξε το κοινωνικό της πρόσωπο δίνοντας πάνω από 80 εισιτήρια δωρεάν, ύστερα από γραπτό αίτημα του συλλόγου με σκοπό τη διάθεση δωρεάν εισιτηρίων για τη μετακίνηση επιβατών που ανήκουν σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες σε περιπτώσεις που μετακινούνται για λόγους υγείας. Σημαντικό ρόλο έπαιξε και το τοπικό πρακτορείο του κ. Νικολάου και του κ. Ανδριτσόπουλου.

Ενίσχυση, επίσης, από το σύλλογο και το δήμο δίνεται και τις ημέρες των Χριστουγέννων και του Πάσχα. Επίσης, η ΔΕΥΑ Σκιάθου έχει εφαρμόσει ειδική τιμολογιακή πολιτική για τους άπορους του νησιού.

Τέλος, εν αναμονή είναι το αίτημα το οποίο απέστειλε ο σύλλογος προς φαρμακευτική εταιρεία με θέμα τη διάθεση δωρεάν φαρμάκων στις άπορες οικογένειες.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου