ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Δημοσιογράφοι από Κίνα και Ρωσία

δημοσιογράφοι-από-κίνα-και-ρωσία-460090

Επισκέφτηκαν τη Σκόπελο το Σαββατοκύριακο

Εκδρομή Τύπου με τη συμμετοχή Κινέζων, Ρώσου και Ελβετίδας διοργάνωσε ο ξενοδοχειακός Ομιλος Σπύρου στη Σκόπελο το Σαββατοκύριακο σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης & Επικοινωνίας.

Ρεπορτάζ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΑΣΙΑΣ

Στην εκδρομή συμμετείχαν 5 δημοσιογράφοι από δημοσιογραφικά πρακτορεία της Κίνας, της Ρωσίας και από εφημερίδα της Ελβετίας. Συγκεκριμένα, η δημοσιογραφική αποστολή αποτελούνταν από ένα ζευγάρι Κινέζων που εκπροσωπούσε το Κινέζικο ειδησεογραφικό πρακτορείο XinhuaNewsAgency, το οποίο διαθέτει ανταποκριτές σε 107 χώρες, από μία Ελληνίδα δημοσιογράφο του ίδιου πρακτορείου, ένα Ρώσο από το ειδησεογραφικό πρακτορείο ItarTassNewsAgency και μία Ελβετίδα δημοσιογράφο από τη Γερμανόφωνη ημερήσια εφημερίδα NeueZurcherZeitung. Συνοδός των δημοσιογράφων ήταν ο κ. Σπύρου Ανδρέας, ακόλουθος Τύπου της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.

Οι δημοσιογράφοι έφτασαν στο νησί την Παρασκευή το βράδυ στη Σκόπελο με το FlyingCat 6 από τον Αγιο Κωνσταντίνο και διέμειναν στο ξενοδοχείο SkopelosHolidays & Spa. Το πρωί του Σαββάτου, επισκέφτηκαν τα μοναστήρια του Αγίου Ρηγίνου και του Αγίου Ιωάννη του Βαπτιστή, την παραλία του Στάφυλου και το λιμάνι του Αγνώντα. Αργότερα, μετά το μεσημεριανό τους γεύμα, ξεναγήθηκαν στην παραλία Μηλιά και στην παραλία Καστάνη, η οποία έγινε γνωστή από την κινηματογραφική επιτυχία «Mammamia». Επίσης, επισκέφτηκαν το εργαστήριο βιολογικής μελισσοκομικής παραγωγής Σταματίου ενώ, αργότερα, επισκέφτηκαν το Λουτράκι και τη Γλώσσα, όπου ξεναγήθηκαν σε τοπικά μουσεία και γνώρισαν το Γυναικείο Αγροτικό Συναιτερισμό «Γλωσσιώτισσα».

Την Κυριακή, πραγματοποιήθηκε ημερήσια κρουαζιέρα στην Αλόννησο και επισκέφτηκαν το Θαλάσσιο Πάρκο με σκάφος το οποίο διέθετε γυάλινη καρίνα. Το βράδυ, παρατέθηκε δείπνο στο ξενοδοχείο του Ομίλου Σπύρου όπου παρευρέθησαν ο Δήμαρχος Σκοπέλου, κ. Μιχελής Γιώργος, ξενοδόχοι του νησιού, επαγγελματίες του τουρισμού, χορηγοί του ταξιδιού και η διοίκηση του ξενοδοχειακού Ομίλου Σπύρου. Οι προσκεκλημένοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν παραδοσιακούς χορούς από το ενήλικο τμήμα του Συλλόγου των Ενεργών Πολιτών.

Τη Δευτέρα, πριν αναχωρήσουν, ξεναγήθηκαν στη χώρα της Σκοπέλου και επισκέφθηκαν το λαογραφικό μουσείο και το παλιό λιμάνι, ενώ το απόγευμα αναχώρησαν για τον Άγιο Κωνσταντίνο.

Ο δήμαρχος της Σκοπέλου, κ. Γιώργος Μιχελής, δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ: «Ενημέρωσα τους δημοσιογράφους πως η Σκόπελος αποτελεί ιδανικός τουριστικός προορισμός. Οι δημοσιογράφοι έφυγαν κατευχαριστημένοι. Τέτοιου είδους πρωτοβουλίες αποτελούν διαφήμιση για τον τόπο μας στο εξωτερικό».

Η κ. Λία Βλασακούδη, υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων του ξενοδοχειακού Ομίλου Σπύρου, ευχαριστώντας τη «Hellenic Seaways» και τους επαγγελματίες του νησιού που συνέδραμαν στη συγκεκριμένη εκδήλωση, δήλωσε πως το PressTrip εντάσσεται σε μια σειρά δραστηριοτήτων εξωστρέφειας που ως στόχο έχει να αυξήσει την αναγνωρισιμότητα του σμαραγδένιου νησιού.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου