ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Μουσικό Φεστιβάλ Σκοπέλου

μουσικό-φεστιβάλ-σκοπέλου-460114

Γνωστοί μουσικοί και ντόπιοι καλλιτέχνες συμμετέχουν στο φετινό θεσμό

Ανοιξε η αυλαία του 2ου Μουσικού Φεστιβάλ της Σκοπέλου που θα διαρκέσει έως την Κυριακή 22 Ιουνίου. Η οργάνωση του Μουσικού Φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Σκοπέλου και γίνεται με την υποστήριξη και τη συνεργασία του γραφείου Εθελοντισμού του Δήμου, των δημοτών και των φίλων της Σκοπέλου.

Σκοπός του Φεστιβάλ σύμφωνα με τους διοργανωτές είναι η καθιέρωση καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, σε ετήσια βάση, στο νησί, ώστε να προβάλλουμε εκτός από την ομορφιά της Σκοπέλου, την πολιτιστική της ταυτότητα, την καλλιτεχνική δραστηριότητα των φορέων πολιτισμού της και να ενθαρρύνουμε τη συμμετοχή των καλλιτεχνών σε εκδηλώσεις που προάγουν τον πολιτισμό.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής: σήμερα στις 21.00 στο Bardonθα πραγματοποιηθεί συναυλία με τη Διεθνή Χορωδία Σκοπέλου, τους Linden IIiffe and Robin Maughan σε γνωστές διεθνείς επιτυχίες με τη συνοδεία του Rod lliffe στα πλήκτρα και Max Mury.

Αύριο Τετάρτη 18 Ιουνίου, στην Παναγίτσα του Πύργου στις 20.30, θα εμφανιστούν εφηβικά σχήματα από Σκόπελο και Γλώσσα: Καραχαλίδου Γεωργία, Μόσχος Σταύρος, Σταματίου Αναστασία, Σπύρου Ανδρομάχη, Σώτης Δημήτρης, το Μουσικό Εργαστήρι Σκοπέλου (Ν. Λαρυγγάκης, Κ. Σουρμαΐνης, Τάνια) και ο «Ιαμβος»

(Μαζέρα Σέβη, Χατζηδήμου Τζένη, Γράβος Κων/νος και Χαντή Ζαφειρούλα).

Την Πέμπτη 19 Ιουνίου στις 19.00 στην Παναγίτσα Λιβαδιώτισσα, η Διεθνής Χορωδία Σκοπέλου θα ερμηνεύσει κλασικό ρεπερτόριο, με τη συνοδεία του Rod lliffe στο πιάνο.

Την Παρασκευή 20 Ιουνίου στις 20.30, προγραμματίζονται μουσικές στιγμές από τους μαθητές της Κατερίνας Καραγιάννη: Γκέρτα Ευριδίκη (κιθάρα, φωνή), Σπύρου Ελένη (κιθάρα, φωνή), Πατσή Δημήτρη (μπουζούκι), Χλιβερό Γιώργο (βιολί), Καραγιάννη Κατερίνα (ακορντεόν), Μπαλαλά Νίκο (τουμπερλέκι), Βαρλάμη Ζέφη, Παλαιολόγο Γιάννη, Φάλκο Γιώργο, Λεμονή Κώστα, Γιαννάτο Νίκο και Ντακούλα Δημήτρη. Επίσης θα εμφανιστεί το Μουσικό σχήμα Γιώργου Σταυρακάκη.

Το Σάββατο 21 Ιουνίου στις 20.30, στην Παναγίτσα του Πύργου, θα εμφανιστούν οι καλλιτέχνες Παπαζήση Γωγώ, Παπαδαυΐδ Γιώργος, Τάνια, Καρακαλπάκης Νίκος, Καραγιάννη Θέλμα μαζί με τους μουσικούς: Γάσπαρη Μάμμα και Κοκκίνου Αρετή.

Επίσης το Μουσικό Σχήμα Βόλου που απαρτίζεται από τους: Λιαναρίδου Τώνια, Ζουμπέκη Κατερίνα, Ζουμπέκη Μαρία, Παπαδημητρίου Νεκταρία.

Την Κυριακή 22 Ιουνίου στις 21.00, στην Παναγίτσα του Πύργου, θα εμφανιστούν οι Μπάμπης Τσέρτος και Ειρήνη Τουμπάκη, μαζί με μουσικούς από την ορχήστρα παραδοσιακής μουσικής Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας Βόλου: Κατσιγιάννη Ανδρέα (σαντούρι – Καλλιτεχνικός Διευθυντής), Κυδωνιέα Θοδωρή (κιθάρα), Δασκαλόπουλο Χρήστο (βιολί), Τσέρτο Γιάννη, Τσαμαντάνη Δημήτρη, Γεδίκη Κώστα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου