ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Θύμιζε Βενετία… ~ ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΕ Η ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΣΚΙΑΘΟΥ

θύμιζε-βενετία-πλημμυρισε-η-χωρα-τη-460202

Επεσαν δέντρα στο Βρωμόλιμνο και στον Κολλιό

Ισχυρή νεροποντή συνοδευόμενη από δυνατό αέρα και ασθενή χαλαζόπτωση δημιούργησε προβλήματα στο νησί της Σκιάθου την Κυριακή το απόγευμα.

Ρεπορτάζ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΑΣΙΑΣ

Σε Βενετία μετατράπηκε η Σκιάθος την Κυριακή το απόγευμα από μπουρίνι δημιουργώντας προβλήματα στο κέντρο της πόλης της Σκιάθου και στην περιοχή Κολλιός στο Βρωμόλιμνο.

Η ισχυρή νεροποντή ξεκίνησε περίπου στις 16:00 το απόγευμα και ήταν διάρκειας μίας ώρας, ενώ η χαλαζόπτωση κράτησε ένα τέταρτο. Ως αποτέλεσμα της ορμής του νερού, το ύψος του έφτασε σχεδόν το μισό μέτρο στο κέντρο της Σκιάθου. Σύμφωνα με καταστηματάρχη της οδού Παπαδιαμάντη, το νερό εισήλθε σε καταστήματα που βρίσκονται επί της συγκεκριμένης οδού σε ύψος που έφτανε τα 20-30 εκατοστά. «Εκλεισαν τα φρεάτια των υπόνομων από σκουπίδια με αποτέλεσμα να μην μπορούν να δέχονται το νερό της βροχής. Προσπαθούσαμε με τις σκούπες να διώξουμε το νερό από τα καταστήματα», δήλωσε ο καταστηματάρχης στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ. Μάλιστα, σύμφωνα με μάρτυρες, σημειώθηκαν υπερχειλίσεις από υπόνομους που είχαν ως αποτέλεσμα την αφαίρεση καπακιών από φρεάτια που δεν μπορούσαν να δεχτούν τον όγκο του νερού καθώς και την ανάδειξη λημμάτων με αποτέλεσμα τη δυσοσμία.

Η αντιδήμαρχος Σκιάθου, κ. Τσολοβίκου Λίτσα, η οποία βρέθηκε στην περιοχή Κολλιός, κοντά στο Βρωμόλιμνο, ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ πως δημιουργήθηκαν ζημιές από τη νεροποντή. Συγκεκριμένα, δήλωσε πως έσπασαν τέντες σε ορισμένες επιχειρήσεις μέσα στην πόλη της Σκιάθου, στην οδό Παπαδιαμάντη και στο λιμάνι, ενώ λόγω του αέρα, μικρά σκάφη βγήκαν στην παραλία στην περιοχή Κολλιός.

Πτώσεις δέντρων στο Βρωμόλιμνο

Επίσης, στην ίδια περιοχή σημειώθηκαν πτώσεις δέντρων, ευτυχώς, ωστόσο, χωρίς να αναφερθεί τραυματισμός. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την αντιδήμαρχο, εφτά λεύκες έπεσαν ευτυχώς σε ανοικτές περιοχές προκαλώντας μικρές υλικές ζημιές σε περιφράξεις και σε καλώδια της ΔΕΗ. Η πυροσβεστική υπηρεσία Σκιάθου επενέβη στις 16:25 με τρία οχήματα και επτά άνδρες καθώς και με τη βοήθεια υπαλλήλων του δήμου προκειμένου να απομακρύνουν ένα από αυτά τα δέντρα το οποίο, πέφτοντας πάνω σε περίφραξη, έκοψε καλώδια της ΔΕΗ, αφήνοντας για λίγη ώρα χωρίς ρεύμα πάνω από 5 επιχειρήσεις στην ευρύτερη περιοχή.

Τα 40 εκατοστά έφτασε το ύψος του νερού στην οδό Παπαδιαμάντη (φωτό: από skopelos-news.blogspot.gr)

Βούλωσαν τα φρεάτια από τα σκουπίδια που παρέσυρε η βροχή (φωτό: από skopelos-news.blogspot.gr)

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου