ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Γεωτρήσεις …αντλούν λύση ~ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΣΙΜΟ ΝΕΡΟ ΤΗΣ ΣΚΙΑΘΟΥ

γεωτρήσεις-αντλούν-λύση-για-το-ποσιμ-463981

Τα δύο νέα σημεία στις θέσεις Μεγάλη Αμμος και Αγιος Αντώνιος δίνουν καλής ποιότητας νερό

Λύση στο πρόβλημα του πόσιμου νερού δείχνει να προκύπτει από τις νέες γεωτρήσεις που έγιναν στη Σκιάθο, σύμφωνα με το δήμαρχο του νησιού Νίκο Πλωμαρίτη.

Ρεπορτάζ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΑΣΙΑΣ

Οι δύο γεωτρήσεις στη Σκιάθο τον τελευταίο καιρό δίνουν ενθαρρυντικά μηνύματα, τόσο για την ποιότητα, όσο και για την ποσότητα του πόσιμου νερού του υδροδοτικού δικτύου του νησιού. Συγκεκριμένα, νερό βρέθηκε στη γεώτρηση στην περιοχή Φτελιά -Μεγάλη Αμμος, η ποιότητα του οποίου χαρακτηρίζεται καλή καθιστώντας το πόσιμο, ύστερα από τη γεώτρηση στον Αγιο Αντώνιο. Το νερό της γεώτρησης του Αγίου Αντωνίου κρίθηκε και αυτό πόσιμο, σύμφωνα με τον Νίκο Πλωμαρίτη. Η γεώτρηση στον Αγιο Αντώνιο βρίσκεται σε εξέλιξη σύνδεσης με τις καινούριες δεξαμενές υδροδότησης της πόλης, έργο το κόστος του οποίου έφτασε τα 2,5 εκατομμύρια ευρώ συνολικά.

Ο δήμαρχος της Σκιάθου ευελπιστεί με τις νέες γεωτρήσεις να δοθεί μόνιμη λύση στο χρόνιο πρόβλημα του πόσιμου νερού της Σκιάθου, καθώς το νερό είναι υφάλμυρο και παρουσιάζεται μεταλλικός υδράργυρος, ο οποίος προκαλείται από μεγάλη ξηρασία και από υπεράντληση. Η συγκέντρωση του μεταλλικού υδράργυρου σε υψηλά επίπεδα μπορεί να προκαλέσει βλάβες στον ανθρώπινο οργανισμό.

Σύμφωνα με τον κ. Πλωμαρίτη, το νερό που έφτανε στα σπίτια των κατοίκων του νησιού για πόση γινόταν από το δεύτερο, το εφεδρικό, δίκτυο ύδρευσης του Αη Λια. Συγκεκριμένα, οι κρήνες που υπάρχουν σχεδόν σε κάθε γειτονιά του νησιού τροφοδοτούνται από αυτό το εφεδρικό δίκτυο, εξυπηρετώντας τους κατοίκους του νησιού.

Επίσης, ο περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός χρηματοδότησε έργο δημοπράτησης ύψους 2 εκατομμυρίων ευρώ, με σκοπό την αντικατάσταση του παλιού δικτύου ύδρευσης, του οποίου οι οχετοί ήταν από σίδερο και από αμίαντο, υλικά που έχουν βλαπτικές επιδράσεις στον ανθρώπινο οργανισμό. «Με αυτό τον τρόπο, θα εκπληρωθεί η επιθυμία των κατοίκων της Σκιάθου για καθαρότερη ποιότητα πόσιμου νερού το οποίο θα φτάνει πλέον στις βρύσες των σπιτιών τους», δήλωσε τέλος στον ΤΑΥΧΔΡΟΜΟ ο κ. Πλωμαρίτης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου