ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Ζητούν μείωση τροφείων

ζητούν-μείωση-τροφείων-465203

Υψηλά χαρακτηρίζουν τα τροφεία στον παιδικό σταθμό του Δήμου Σκιάθου παρατάξεις της μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Σκιάθου, επισημαίνοντας παράλληλα την ανάγκη μείωσης του ποσού που καταβάλλουν οι γονείς, κατά την προχθεσινή συνεδρίαση του Σώματος. Ο αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και μέλος της ομάδας μείζονος μειοψηφίας, Φώτης Κοφινάς κατέθεσε πρόταση για μείωση της τάξης του 30%, τονίζοντας ότι «σε εποχές κρίσης είναι πολύ σημαντικό να διευκολύνονται οι γονείς, πολλοί από τους οποίους αδυνατούν να στείλουν τα παιδιά τους στον παιδικό σταθμό, παρότι το επιθυμούν, διότι δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα».

Ο επικεφαλής της ήσσονος μειοψηφίας, Γιώργος Καραστατήρας, επανέλαβε την θέση ότι πρέπει να καταργηθούν εντελώς τα τροφεία, ώστε να μην επιβαρύνονται οι γονείς και να αναζητηθεί χρηματοδότηση από την πολιτεία. «Δεν συμφωνούμε με την ύπαρξη των τροφείων και πιστεύουμε ότι πρέπει να οργανώσουμε την διεκδίκηση οικονομικής βοήθειας από την πολιτεία, προκειμένου ο παιδικός σταθμός να χρηματοδοτηθεί από το κράτος και να μην επιβαρύνονται οι γονείς» υπογράμμισε ο ίδιος.

Στην τοποθέτησή της, η αντιδήμαρχος οικονομικών, Λίτσα Τσολοβίκου, εξήγησε ότι δεν είναι εφικτή η μείωση των τροφείων τουλάχιστον κατά την παρούσα χρονική στιγμή, αφενός διότι ο Δήμος βρίσκεται στο «κόκκινο» από οικονομική άποψη και ως εκ τούτου δεν επιτρέπονται οι μειώσεις τελών, και αφετέρου διότι τα συγκεκριμένα ποσά έχουν προϋπολογιστεί στον προϋπολογισμό του Δήμου και ως εκ τούτου το Παρατηρητήριο δεν επιτρέπει τις μειώσεις τελών.

Στο μεταξύ, η λήψη απόφασης για το θέμα του παιδικού σταθμού, όσο και τον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου αναβλήθηκε και θα συζητηθεί σε επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σκιάθου.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου