ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Διάκριση 19χρονης Σκοπελίτισσας

διάκριση-19χρονης-σκοπελίτισσας-465225

Σημαντική διάκριση απέσπασε η νεαρή Αναστασία Κουτσουράδη, η οποία σκηνοθέτησε την ταινία «The Scarlett Letter», που θα προβληθεί στο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Ταινιών του Μανχάταν της Νέας Υόρκης.

Η 19χρονη Αναστασία, που θα ταξιδέψει στην Αμερική από τις 24 Φεβρουαρίου έως τις 6 Μαρτίου, συμμετείχε στο SkopelosInternationalFilmFestivalforYouth, γνωστό ως S.I.F.F.Y, που πραγματοποιήθηκε πέρυσι το καλοκαίρι, δημιουργώντας με την ομάδα της, την ταινία που συγκαταλέγεται μεταξύ των 13 που επελέγησαν μέσα από 130 συνολικά ταινίες, για να προβληθεί στο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Ταινιών του Μανχάταν της Νέας Υόρκης. Οι σκηνοθέτες των επιλεγμένων ταινιών, μεταξύ των οποίων και η χαρισματική Αναστασία, είναι προσκεκλημένοι στο φεστιβάλ στο οποίο θα γίνει δημόσια προβολή και κριτική της ταινίας, μέσω της οποίας θα προβληθεί ουσιαστικά η Σκόπελος στη Νέα Υόρκη.

Οι γονείς της πολυτάλαντης Αναστασίας, Στράτος και Πέπη Κουτσουράδη ζουν στη Σκόπελο, και καμαρώνουν για την πρόοδο των παιδιών τους. Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η νεαρή φοιτήτρια στο τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του ΤΕΙ Τρικάλων, δηλώνει «ενθουσιασμένη» τονίζοντας παράλληλα ότι χαίρεται πολύ «διότι μου δίνεται αυτή η ευκαιρία». Όπως εξηγεί παράλληλα η ίδια, συμμετείχε πέρυσι στο φεστιβάλ της Σκοπέλου, προκειμένου να εμβαθύνει στα μυστικά του κινηματογράφου και μαζί με την ομάδα της, δημιούργησε μια ταινία που έχει ως θέμα το σχολικό εκφοβισμό, την οποία σκηνοθέτησε και συμμετέχει επίσης. Παράλληλα όμως, επελέγη ένα θέμα, σύμφωνα με την προτροπή των διοργανωτών του φεστιβάλ της Σκοπέλου, το οποίο στην προκειμένη περίπτωση είναι συνώνυμο με τον πηλό και την παράδοση του νησιού στο συγκεκριμένο τομέα.

Οι γνώσεις που αποκόμισε η νεαρή δημιουργός από γνωστό Κορεάτη σκηνοθέτη, μετουσιώθηκαν, μέσα από την νεανική ματιά και την ευαισθησία της σε μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ταινία, η οποία εάν διακριθεί τελικά στη Νέα Υόρκη, θα κάνει το γύρο του κόσμου, δίνοντας το «παρών» και σε άλλα σημαντικά φεστιβάλ. Το χαρμόσυνο νέο εξέπληξε ευχάριστα την νεαρή φοιτήτρια, η οποία ομολογεί ότι «έμεινα άφωνη όταν το πληροφορήθηκα και περιμένω με ανυπομονησία το φεστιβάλ». Στόχος και όνειρό της είναι να ασχοληθεί ακόμη περισσότερο με τον κινηματογράφο, συνδυάζοντας τη δημιουργική έκφραση της έβδομης τέχνης, με την επιστήμη που σπουδάζει.

Η διοργάνωση SkopelosInternationalFilmFestivalforYouthαποτελεί θεσμό για τη Σκόπελο και πραγματοποιείται ανελλιπώς από το 2009, με πολύ μεγάλη επιτυχία. Φέτος συμμετείχαν 60 νέοι, μεταξύ των οποίων η νεαρή Αναστασία, οι οποίοι μυήθηκαν στην τέχνη του κινηματογράφου, με την βοήθεια αξιόλογων σκηνοθετών από την Κορέα, την Κίνα, την Αμερική, και την Ταϊβάν. Όπως αναφέρει στο σημείο αυτό η Τζίλ Σόμμερ, «ψυχή» της διοργάνωσης «είμαστε όλοι ενθουσιασμένοι με αυτή την εξέλιξη και παράλληλα πολύ περήφανοι για την Αναστασία, διότι θα εκπροσωπήσει επάξια την Ελλάδα και θα έχει την ευκαιρία να συναντήσει πολλούς σημαντικούς ανθρώπους στο χώρο του κινηματογράφου και πολλούς ομογενείς που ζουν στη Νέα Υόρκη». Στο μεταξύ, η πολυτάλαντη Αναστασία, ατενίζει με αισιοδοξία και χαμόγελο το μέλλον, έχοντας το βλέμμα στραμμένο στις δημιουργικές δράσεις που δίνουν ξεχωριστό χρώμα στα όνειρα και την καθημερινότητά της.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου