ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Επανήλθε η αναπροσαρμογή τελών

επανήλθε-η-αναπροσαρμογή-τελών-467599

Εκτενής συζήτηση πάνω στο θέμα της αναπροσαρμογής τελών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού έγινε κατά την προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σκοπέλου, μετά την ακυρωτική απόφαση της Γενικής Γραμματέως Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας, λόγω της οποίας το ίδιο θέμα επανήλθε προς συζήτηση.

Η ακυρωτική απόφαση οφείλονταν στο γεγονός ότι δεν είχε εξασφαλιστεί η απαιτούμενη πλειοψηφία κατά την προηγούμενη συνεδρίαση και ως εκ τούτου η Δημοτική Αρχή επανέφερε το ίδιο θέμα στην προχθεσινή συνεδρίαση.

Οι παρατάξεις της μειοψηφίας τάχθηκαν κατά της προτεινόμενης αύξησης 10%, με τον επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, Μανώλη Ραμαντάνη, να επαναλαμβάνει σε όλους τους τόνους ότι σε εποχές κρίσης, είναι αναγκαία η μείωση τελών. Ο ίδιος επανέλαβε την πάγια θέση της ήσσονος μειοψηφίας για μείωση της τάξης του 50%, συνυπολογίζοντας το γεγονός ότι τα εισοδήματα του κόσμου έχουν μειωθεί δραματικά και οι περισσότεροι δυσκολεύονται να πληρώσουν τα «υπέρογκα» όπως τα χαρακτήρισε, τέλη που επιβάλλονται.

Στην τοποθέτησή του, ο Δήμαρχος Σκοπέλου Γιώργος Μιχελής υποστήριξε ότι τα τρία τελευταία χρόνια υπήρξε μηδενική αύξηση, ενώ συνυπολογίζοντας όπως είπε, την μείωση της τάξης του 10% που έγινε σε προηγούμενη χρονιά, δεν επέρχεται ουσιαστικά διαφοροποίηση στα τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού.

Μεταξύ των θεμάτων της προχθεσινής συνεδρίασης συγκαταλέγονταν επίσης η τουριστική προβολή του νησιού για το 2014, η οποία θα περιοριστεί σε συγκεκριμένες δράσεις, με βάση τα περιορισμένα διαθέσιμα κονδύλια, που δεν υπερβαίνουν τις 8.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την φιλοσοφία του φετινού προγράμματος τουριστικής προβολής, το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στα Βαλκάνια και σε άλλες Ευρωπαϊκές περιοχές, ενώ ο Δήμος Σκοπέλου θα συμμετέχει με εκπρόσωπο στο περίπτερο της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Παράλληλα θα επιδιωχθεί η συνεργασία με γνωστούς τουρ οπερέϊτορς του εξωτερικού για την καλύτερη δυνατή προβολή του νησιού, σε συνδυασμό με την «φιλοξενία» δημοσιογραφικών αποστολών, πάντα μέσα στα στενά οικονομικά πλαίσια του Δήμου.

Επίσης προ ημερησίας, ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, επανέφερε το αίτημα του αντισεισμικού ελέγχου των δημόσιων αλλά και των παλιών και εγκαταλειμμένων κτιρίων του νησιού, προκειμένου να «θωρακιστούν» απέναντι σε κάθε δυσάρεστο μελλοντικό ενδεχόμενο, με τη φροντίδα ομάδας ειδικών.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου