ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Ενδιαφέρον από Βρετανία

ενδιαφέρον-από-βρετανία-476398

Ευοίωνες εξελίξεις και αύξηση της τουριστικής κίνησης διαφαίνεται τη νέα σεζόν στα νησιά των Βορείων Σποράδων, με τη Σκόπελο και την Αλόννησο, να μπαίνουν δυναμικά στις προτιμήσεις των Αγγλων, παράλληλα με άλλες περιοχές της Ελλάδας. Η Βρετανική αγορά αποτελεί σταθερή αξία και για τα τρία νησιά των Βορείων Σποράδων, τη Σκιάθο, τη Σκόπελο και την Αλόννησο.

Μετά την μείωση των συνολικών αεροπορικών αφίξεων από την Αγγλία προς τις Βόρειες Σποράδες το 2013, η οποία προβλημάτισε ιδιαίτερα τους ιθύνοντες και τους επαγγελματίες των νησιών, το 2014 αναμένεται, αντίθετα, αύξηση της τουριστικής κίνησης από την Μεγάλη Βρετανία, σύμφωνα με πρώτα στοιχεία που προκύπτουν από την Ενωση Τουριστικών Πρακτόρων της Αγγλίας.

Ενδεικτική της νέας τάξης πραγμάτων που διαμορφώνεται από την Βρετανία, είναι, εξάλλου, η προτίμηση που δείχνουν οι Αγγλοι τουρ οπερέϊτορς σε νησιά όπως η Σκόπελος και η Αλόννησος, τα οποία μπαίνουν δυναμικά στο πεδίο του τουριστικού ενδιαφέροντος των εν δυνάμει Άγγλων τουριστών της νέας περιόδου. Αξιο αναφοράς είναι παράλληλα το γεγονός ότι οι φορείς της Αλοννήσου διατυπώνουν νέες προτάσεις στο πεδίο της τουριστικής προβολής, ξεφεύγοντας από την «πεπατημένη».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου