ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Δωρεάν wifi

δωρεάν-wifi-476624

Εννέα σημεία προτείνονται από το Δήμο Αλοννήσου προκειμένου να εξασφαλιστεί η δωρεάν παροχή ασύρματου ίντερνετ για όλους, στο νησί.

Σε επιστολή που κοινοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στο Δήμο από την Γενική Γραμματεία Υποδομών και Δικτύων, ζητήθηκε να προταθούν τα σημεία του νησιού, στα οποία μπορούν να τοποθετηθούν οι υποδομές για την εξασφάλιση δωρεάν wifi. Τα εννιά σημεία που προτάθηκαν από το Δήμο είναι : το λιμάνι του Πατητηρίου, η πλατεία Δημαρχείου, η περιοχή όπου ανεγείρεται το κλειστό γυμναστήριο, δύο θέσεις στην παλιά χώρα Αλοννήσου, ο Ρουσούμ Γυαλός, η παραλία Βότση, η Στενή Βάλλα και η παραλία Καλαμάκια, προκειμένου το νησί να είναι καλυμμένο περιμετρικά.

Στο μεταξύ, πρόταση ένταξης στο πρόγραμμα ψηφιακής σύγκλισης θα καταθέσει ο Δήμος Αλοννήσου, προκειμένου να βελτιωθούν οι ηλεκτρονικές παροχές προς τους κατοίκους του νησιού. Το συγκεκριμένο θέμα συζητήθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Αλοννήσου και αποφασίστηκε η συμμετοχή του νησιού στο παραπάνω πρόγραμμα, το οποίο υλοποιείται με στόχο την βελτίωση της ποιότητας ζωής και της ισότιμης συμμετοχής των πολιτών στην ψηφιακή Ελλάδα. Ο πίνακας των ψηφιακών υπηρεσιών περιλαμβάνει έντεκα δράσεις, εκ των οποίων ο κάθε Δήμος μπορεί να επιλέξει μόνο μια, ενώ ο Δήμος Αλοννήσου επέλεξε, ειδικότερα, την διαχείριση ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 61.000 ευρώ ανά Δήμο, ενώ ελλείψει διαχειριστικής επάρκειας, αποφασίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο η σύναψη προγραμματικής σύμβασης με το Δήμο Αγιάς. Αντικείμενο της θεματικής που επέλεξε ο Δήμος Αλοννήσου είναι η διαχείριση προνοιακών δομών για τους δημότες, που περιλαμβάνουν δομές εκπαίδευσης, το Βοήθεια στο σπίτι, οικονομική βοήθεια κλπ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου