ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Εξοχικά προς ενοικίαση

εξοχικά-προς-ενοικίαση-478132

Καινούργια τάση διαμορφώνεται στο τουριστικό πεδίο, η οποία είναι ταυτόσημη με την αξιοποίηση εξοχικών κατοικιών, προκειμένου να αξιοποιηθούν προς ενοικίαση στη διάρκεια της θερινής σεζόν.

Η νέα τάση κερδίζει διαρκώς έδαφος σε εποχές κρίσης και στο πλαίσιο αυτό άνθρωποι που δεν είναι σε θέση να συντηρήσουν τα εξοχικά τους, τα οποία έχουν αποκτήσει τις ανάλογες προδιαγραφές, συνεργάζονται με μεγάλες εταιρίες του εξωτερικού που εξειδικεύονται στο συγκεκριμένο πεδίο, προκειμένου να εξασφαλίσουν ένα επιπλέον εισόδημα. Προτιμητέα είναι η Αγγλική αγορά, δεδομένου ότι αρκετοί εύποροι Βρετανοί τουρίστες, επιθυμούν να απολαύσουν τις διακοπές τους σε βίλες υψηλών προδιαγραφών.

Όπως αναφέρει η κ. Δάφνη Θλιβερού – Γιέγκη, η οποία δραστηριοποιείται στο κτηματομεσιτικό πεδίο της Σκοπέλου «αρκετοί αγοράζουν εξοχικά σπίτια για να τα απολαμβάνουν στις διακοπές του Πάσχα ή στην καλοκαιρινή περίοδο, αλλά υπάρχουν και ιδιοκτήτες οι οποίοι δεν είναι σε θέση να ανταπεξέλθουν στα έξοδα συντήρησης των εξοχικών τους κατοικιών και γι’ αυτό το λόγο κάνουν όλες τις απαιτούμενες ενέργειες, προκειμένου να αποκτήσουν τις προδιαγραφές που θα τους επιτρέψουν να τα νοικιάσουν σε μεγάλες εταιρίες του εξωτερικού, εξασφαλίζοντας κάποιο εισόδημα». Η νέα τάση επεκτείνεται σταδιακά και ως εκ τούτου αυξάνεται και το αντίστοιχο ενδιαφέρον για ενοικίαση από το εξωτερικό.

Στο μεταξύ, ολοένα και περισσότερα σπίτια διατίθενται προς πώληση στην χώρα της Σκοπέλου και στην ευρύτερη περιοχή από τον Πάνορμο μέχρι και την Γλώσσα, καθώς υπάρχει έκδηλο ενδιαφέρον από ξένους αγοραστές. Οι εν δυνάμει επενδυτές προέρχονται από όλη την Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης της μακρινής Αυστραλίας και το αγοραστικό ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην αγορά ακινήτων αντί γης, προκειμένου να αποφευχθεί το κόστος της ανέγερσης και οι απαιτούμενες διαδικασίες. «Οι ξένοι αγοράζουν τους μετρητοίς και αναζητούν συμφέρουσες ευκαιρίες» αναφέρει η κ. Γιέγκη, επισημαίνοντας παράλληλα ότι «δραστηριοποιούμαστε με σεβασμό προς τον πωλητή αλλά και τον αγοραστή».

Η ίδια καθιστά παράλληλα σαφές ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο από συναισθηματικής πλευράς να πουλήσει κανείς την πατρική περιουσία ή ακίνητα με ιστορία ετών και «προσπαθούμε, τονίζει, να είμαστε δίκαιοι και για τις δύο πλευρές». Ενας από τους βασικότερους λόγους που υπαγορεύουν την πώληση ακινήτων είναι μεταξύ των άλλων η αδυναμία των ιδιοκτητών τους να ανταπεξέλθουν στα χαράτσια και το πρακτικό κόστος συντήρησης αυτών των ακινήτων, πολλά από τα οποία μετρούν, σημειωτέον, πολλά χρόνια ζωής και πολύτιμες οικογενειακές ιστορίες.

Η διαδικτυακή ιστοσελίδα που έχει δημιουργήσει στην Αγγλική γλώσσα η κ. Θλιβερού-Γιέγκη προσελκύει παράλληλα το ενδιαφέρον δεκάδων ξένων οι οποίοι επιθυμούν να αγοράσουν ακίνητο στην Σκόπελο και στο πλαίσιο αυτό, διευρύνονται οι επαφές προς την συγκεκριμένη κατεύθυνση. Η εικόνα που υπάρχει αυτή την στιγμή στα κτηματομεσιτικά πράγματα του νησιού είναι θετική, με βάση την παραδοχή ότι υπάρχει κινητικότητα, ενώ εκτιμάται ότι θα υπάρξει ανάλογη εξέλιξη και ενόψει καλοκαιριού.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου