ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Εντοπίστηκε νεκρή χελώνα καρέτα – καρέτα

εντοπίστηκε-νεκρή-χελώνα-καρέτα-καρ-478663

Μια νεκρή χελώνα καρέτα – καρέτα μεγάλων διαστάσεων (80 cm μήκος κελύφους, 60cm πλάτος κελύφους και ολικό μήκος μαζί με τα πόδια 120 cm), βρέθηκε χθες νεκρή στην παραλία Μικρού Μουρτιά στην Αλόννησο, μετά από περιπολία του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Θαλασσίου Πάρκου Αλοννήσου Βορείων Σποράδων, στο πλαίσιο χερσαίας περιπολίας.

Πιο συγκεκριμένα, στο πλαίσιο χερσαίας έρευνας – περιπολίας του επιστημονικού προσωπικού με το όχημα του Φορέα, εντοπίστηκε νεκρό άτομο θαλάσσιας χελώνας καρέτα – καρέτα στην παραλία Μικρός Μουρτιάς, η οποία βρίσκεται γεωγραφικά στη νότια πλευρά του νησιού.

Η χελώνα εντοπίστηκε αναποδογυρισμένη και σε προχωρημένη αποσύνθεση σε απόσταση περίπου τριών μέτρων από τη θάλασσα. Το κεφάλι του ζώου, το οποίο δεν βρέθηκε περιμετρικά της περιοχής, είχε αποκοπεί ενώ το κέλυφος βρέθηκε σπασμένο στην επάνω μεριά.

Όπως διευκρίνισαν τα μέλη του Φορέα Διαχείρισης πρόκειται για ενήλικο άτομο με διαστάσεις 80 cm μήκος κελύφους, 60cm πλάτος κελύφους και ολικό μήκος μαζί με τα πόδια 120 cm, επισημαίνοντας ότι η παραλία του Μικρού Μουρτιά βλέπει προς τη Σκόπελο και βρίσκεται πολύ κοντά στο σημείο όπου διέρχονται τα πλοία της γραμμής οπότε πιθανότατα ο θάνατος του ζώου να προήλθε από χτύπημα προπέλας σκάφους.

Μετά τον εντοπισμό της χελώνας το γραφείο του Φορέα επικοινώνησε άμεσα με το Λιμενικό Σταθμό Αλοννήσου, με τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση για την προστασία της θαλάσσιας χελώνας «Αρχέλων», καθώς και με το Δήμο Αλόννησου προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για την ταφή του ζώου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου